Gazete Vatan Logo

‘Vekil görüntüsünde terör destekçileri’

Başbakan Davutoğlu, HDP’li Buldan’ı kastederek “Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacak” dedi ve HDP’yi hendekleri meşrulaştırmaya çalışmakla suçladı.

‘Vekil görüntüsünde terör destekçileri’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde terör operasyonlarıyla ilgili kararlılık mesajları verirken, HDP’lilere yüklendi.

Operasyonlar nedeniyle öğretmenler bölgeyi terk ederken, HDP Milletvekili Pervin Buldan’ın “Bırakıp gitmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin” demesine tepki gösteren Davutoğlu, “Bir HDP’li vekil, utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor. O evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecek. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacak. Terör destekçisi HDP milletvekillerine gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz” dedi.

‘Okullarını yaktırıyorlar’

“’Dünya 5’ten, Diyarbakır hendekten büyüktür” pankartını işaret eden Davutolğu, “Ne güzel söylemiş Diyarbakır’dan gelen kardeşlerim. Dünyaya bunu öğretmeye var mısınız?” dedi. Davutoğlu, özetle şöyle konuştu:

“Yeni Türkiye’yi siz inşa edeceksiniz. 78 milyonun arasına nifakın sızmasını siz engelleyeceksiniz. “Okula gitmesi gereken, yaşları 8-17 arasındaki gençlerin ellerine molotof kokteyli tutuşturuyor, kedi okullarını yaktırıyorlar. Güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar.”

Haberin Devamı

‘TBMM’de ders vereceğiz’

“Biz bu mücadeleyi yürütürken HDP yöneticileri çıkıp terör örgütünün açtıkları hendekleri meşrulaştırma derdine düşmüşler. Bir HDP’li vekil utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor; ’Bırakıp gitmeyeceksiniz, bir gün dönmek istersen yüz bulamayabilirsin’ diye tehdit savuruyor. O evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Bütün gençlerimiz eğitim imkanlarına en iyi şekilde sahip olacak. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacak. Terör destekçisi bu HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz.”

‘İslamsızlaştırma hevesindeler’
“Hendekler kazarak barikatlar kurarak oradaki hayatı karartmaya çalışıyorlar. Tam bir şımarıklık içindeler. Bu cüretkar küstahlığa asla geçit vermeyeceğiz. Vatandaşlar ile teröristler arasına aşamayacakları kalın bir duvar öreceğiz. Bölgeyi istikrarsızlaştırma, İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma heveslerine fırsat vermeyeceğiz. Bu hendekler kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız. Bunlar bu hendekleri kazarak İslam’ın değerlerine, Diyarbakır’ın ruhuna saldırıyorlar. Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Kurşunlu Camii’ni yaktılar, hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar.”
‘Abdürrahim kardeşime teşekkür ediyorum’

Haberin Devamı

Gazete baskınıyla gündeme gelen ve son olarak Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına atanan Abdurrahim Boynukalın’a teşekkür eden Davutoğlu, “Abdurrahim kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Abdürrahim Boynukalın’ın yerine İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, tek aday olduğu kongrede yeni gençlik kolları başkanı oldu. Boynukalın, konuşmasında, “Durmayacağız susmayacağız, yılmayacağız” dedi.

Haberin Devamı