Gazete Vatan Logo

Ve mahkeme heyeti o ocağa indi

Soma maden faciasından 21 ay sonra 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili inceleme için mahkeme heyeti ocağı indi.

Ve mahkeme heyeti o ocağa indi

MANİSA’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciadan 21 ay sonra yangının ilk çıkış yerinde Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ve hakim üyeler, Aralık ayında alınan keşif kararıyla dün inceleme için ocağa indi. İdari binada avukatlar ve bilirkişilerle bir araya gelen mahkeme heyetinin, kendilerini için hazırlanan özel monoray maden aracıyla, ocağa inecekleri açıklandı. Maden sahası çevresinde ve girişinde jandarma ile özel güvenlik elemanları da sıkı önlemler aldı. Davayı takip eden mağdur ailelerin avukatları da ölen madencileri anmak amacıyla ocak girişine bırakmak üzere kırmızı karanfillerle geldi.

Yoğun önlem

Faciadan sonra bilirkişi heyetleri ve müfettişlerce ocakta 4 kez inceleme yapıldı. Bilirkişi heyetinin hazırladığı ve davanın iddianamesinin temelini de oluşturan rapora, hem sanıklar, hem de avukatları yeterli bulmayıp tepki gösterdi. Ocakta bu kez yapılacak incelemede, yangının ilk çıkış noktası olarak bilinen U 3 bölgesine ilk kez girilip araştırılacak.

Öte yandan ocağa ilk olarak mağdur ailelerin avukatları geldi. ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ve Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Avukat Can Atalay başta olmak üzere, mağdur ailelerin avukatları maden sahası girişinde bir süre bekledi.

Haberin Devamı

Kırmızı karanfil

Ardından, faciada yaşamlarını yitiren 301 madenci anısına ocak girişine bırakmak üzere getirdikleri kırmızı karanfillerle içeriye girdi.Avukatlardan sonra da, mahkeme heyeti bilirkişilerle birlikte ocağın bulunduğu alana jandarma eskortuyla geldi.