Gazete Vatan Logo

Ücretsiz izin desteği ödemeleri başladı! 3 ay boyunca verilecek aylık 1170 TL İŞKUR ücretsiz izin desteği (parası) kimlere verilecek, nereye yatacak?

Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatacak? Ücretsiz izin maaş desteği ne zaman ödenecek? Ücretsiz izin ödeneği nereye yatacak? soruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlara aylık 1170 TL ödeneceğinin açıklamasından sonra arttı. Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar nakdi ücret desteğini bugün almaya başlayacak. E- Devlet ücretsiz izin maaş desteği 3 ay boyunca aylık 1170 TL olarak ödenecek. İşte ücretsiz izin maaş desteği sorgulama

Ücretsiz izin desteği ödemeleri başladı! 3 ay boyunca verilecek aylık 1170 TL İŞKUR ücretsiz izin desteği (parası) kimlere verilecek, nereye yatacak?

15 Mart 2020 tarihinden sonra corona virüsü nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için nakdi ücret desteği devreye girdi. Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatacak? merakla beklenirken, corona virüsü kapsamında işyerleri kapanan bu kapsamada kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve çalıştıkları kurum tarafından ücretsiz izne ayrılan ile işsizlik maaşı alamayanlara ücretsiz izin desteği ödemelerinin ne zaman yatacağı belli oldu. Günlük 39 TL aylık 1170 TL olan nakdi destek ödemeleri binlerce kişi tarafından bekleniyordu.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ BUGÜN YATACAK

15 Mart 2020'den sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini aktaran Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını belirtti.

Bakan Selçuk, 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirterek, "Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8'inden itibaren ödenecek." ifadelerini kullandı. Nakdi destek ödemeleri 8 Mayıs Cuma gününden itibaren verilecek.

Haberin Devamı

İŞÇİ SAĞLIK HİZMETİNDEN DE FAYDALANABİLECEK

Nakdi ücret desteğinden yararlananların genel sağlık sigortası primleri de işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. İşçi böylece SGK üzerinden sağlık hizmeti almaya devam edecek.

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLAR DA NAKDİ DESTEKTEN YARARLANACAK

5510 Sayılı Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 9’uncu maddesi gereğince ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışan kişiler de ücretsiz izne ayrılıp, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamaması durumunda nakdi ücret desteğinden yararlanacak.

ÜCRETSİZ İZİNDEKİ İŞÇİYİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENE CEZA VERİLECEK

Ücretsiz izne ayrılarak günlük 39 TL nakdi destekten yararlanan işçinin fiilen çalıştırılması durumunda işverene, her ay için ayrı olmak koşuluyla brüt asgari ücret tutarında idari para cezası verilecek. İşveren ayrıca işçiye verilen ücret desteğini faiziyle ödeyecek.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVUSU NASIL YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sisteminin açıldığını belirterek, işverenlerin ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabileceklerini ifade etti. Ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3'üne kadar yapılacağını bildiren Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağına ilişkin Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı