Gazete Vatan Logo

TUS sonbahar dönemi geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

TUS için başvuru işlemleri 5-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Belirlenen tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar geç başvuru gününde yani bugün başvuru yapabilecekler. 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan TUS için başvuru nasıl yapılır? TUS geç başvuru ücreti ne kadar ödenecek?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

TUS için adaylara tanınan başvuru süresi 12 Temmuz tarihinde sona erdi. 12 Temmuz’a kadar başvuru işlemi yapamayan adaylar için geç başvuru günü oluşturuldu. 26 Temmuz Çarşamba yani bugün TUS başvuru işlemi yapılabilir. Başvuru işlemi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Sistemde başvuru işlemi yapıldıktan sonra da ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak TUS ücretinin yatırılması gereklidir. Başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri geçersiz sayılır.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS geç başvuru işlemi ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak gerçekleştirilir. Bugün içerisinde adayların hem sistemden başvurularını tamamlamaları hem de başvuru ücretini yatırması gereklidir. ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapılabilmesi için adayın sistemde geçerli fotoğrafı bulunmalıdır. Son 50 ay içinde sisteme yüklenen fotoğraflar geçerli olarak sayılır. Geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını tamamlayabilirler. TUS için başvuru yapılacak başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM kılavuzundan ulaşılabilir. Başvuru merkezlerinden başvuru yapacak olan adaylar 5 Türk Lirası ödeme gerçekleştirecekler.

Haberin Devamı

TUS geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilecek. Ankara dışında sınava giriş yapamayacaklar.

TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS için ÖSYM tarafından belirlenen ücret 150 Türk Lirasıdır. 5-12 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapan adaylar 150 Türk Lirası ödeme yaptılar. Geç başvuru günü için belirlenen TUS ücreti ise; Klinik Tıp Bilimleri sınavı için ve Temel Tıp Bilimleri sınavı için 225 Türk Lirasıdır. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınav ücretini bankalar aracılığı ile değil sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak ödeyebilirler.

TUS İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

TUS 27 Ağustos tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınav için de 15 dakika kuralı uygulanacak. Adaylar 09.45’ten sonra sınav binasına giriş yapamayacak. Gerekli güvenlik kontrollerinin sağlanması ve adayın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binasının önünde hazır olarak beklemesi gereklidir.

Haberin Devamı

Sınava giderken adaylar yanlarında T.C. kimlik kartlarını ve sınav giriş belgelerini bulunduracaklar. Yanında sınav giriş belgesi ya da T.C. kimlik kartı olmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav esnasında ÖSYM tarafından belirlenen kurallara uyulmalıdır. Belirlenen kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav için uyulması gereken kurallara ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzdan ulaşım sağlanabilir.