Gazete Vatan Logo

TUS Ek Yerleştirme Başvuruları

Tıpta uzmanlık sınavı olan TUS için binlerce aday ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyordu. ÖSYM’den beklenen açıklamanın gelmesi ile, ek yerleştirme ve başvuru tarihleri ile ilgili adayların merakla cevabını beklediği birçok soru açıklanmış oldu. Haberimizde, TUS ek yerleştirmesi, başvuruları ve diğer detaylarını ayrıntılı bir şekilde sizlere aktaracağız.

TUS Ek Yerleştirme Başvuruları

TUS Ek Yerleştirme ve Başvuru İşlemleri İle İlgili ÖSYM Açıklaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden, binlerce adayın merakla beklediği ek yerleştirme duyurusu geldi. Ek yerleştirme ve başvuru yolları gibi birçok önemli bilginin açıklandığı duyurunun yanı sıra, ÖSYM resmi sitesinden 2016 Sonbahar Dönemi TUS ek tercih kılavuzları ile, TUS 2016 Sonbahar Dönemi ile ilgili genel ilke ve kuralları içeren çeşitli dokümanlar da adayların ilgisine sunuldu.

TUS EK TERCİH HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM resmi sitesinden yapılan açıklamanın ise tam metni şu şekilde;

2016 TUS Sonbahar Dönemi: Ek Yerleştirme Tercihlerinin Alınması

‘’2016-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili ek yerleştirme tercih işlemleri, 7-14 Şubat 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme, 2016- TUS Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.’’

Ek yerleştirme ücreti ve ödenecek son tarihler ile, ek yerleştirme ücretinin nasıl ödeneceğinin de anlatıldığı bu önemli açıklamanın yanı sıra, adayların tercihlerini yapmaları ve ücretlerini yatırmamaları halinde, ÖSYM’nin tercihi değerlendirmeyeceği bildirildi.

2016 TUS Sonbahar Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Henüz yeni başlayan ve adayların önünde bolca zaman bulunan 2016 TUS Sonbahar ek yerleştirme dönemi sonrası, ÖSYM resmi sitesinden TUS Sonbahar dönemi ek yerleştirme sonuçları açıklanacak. Ancak, ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Kesin bir tarih vermek şu an için mümkün gözükmese de, 2016 TUS İlkbahar dönemi ek yerleştirmelerine bakarak bir tahmin yürütmek mümkün. Geçtiğimiz ilkbahar döneminde 2016 TUS ek yerleştirme tercihleri 21 Haziran 2016 ile 27 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılmış, ek yerleştirme sonuçları ise 30 Haziran 2016 tarihinde açıklanmıştı. Bu sene de bu nedenle Şubat ayının 3. Haftası içerisinde, 2016 TUS Sonbahar ek yerleştirme sonuçlarının açıklanabileceği tahmini yürütülebilir.

Haberin Devamı

2016 TUS Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme Tercih Kılavuzu

2016 TUS Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme Tercih Kılavuzu iki adet tablodan oluşuyor, bu tablolar tablo 2 ve tablo 3. Tablo 2 içerisinde, Üniversitelerdeki tıpta uzmanlık eğitimi yapılacak programlar ile ilgili Yabancı uyruklu ve genel kontenjan bilgileri ile puan türü ve eğitim süresi gibi bilgiler yer alıyor.

TUS eğitim süreleri, 3 ile 5 yıl arasında değişen sürelere sahip. Örneğin, Tablo 2 içerisinde yer alan, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları programının eğitim süresi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları programının eğitim süresi 4 yıl iken, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji programlarının eğitim süreleri 3 yıl olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

Tablo 3’te ise,Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Eğitim ve Araştırma hastanelerinde, Tıp Fakülteleri ve diğer kurumlarda tıpta uzmanlık eğitimi yapılacak programlar bulunuyor. Genelde Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Acil Tıp ve Aile Hekimliği programlarının yer aldığı tablo 3’te, Göz Hastalıkları Tıbbi Mikrobiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi programlar da yer alıyor. Eğitim süreleri ise 4 ile 5 yıl arasında değişiyor.