Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye şok öneri!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci göndermeyi planlıyor. AGİT bunu sadece seçim güvenliğinin olmadığını düşündüğü az gelişmiş ülkelere öneriyor...

Daha çok az gelişmiş ülkelerdeki seçimleri izleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci göndermeyi planlıyor. AGİT 'İn göndereceği 20 gözlemci Türkiye ’de sonuçlar alınıncaya kadar görev yapacak.

TARAFLI SEÇİM KAYGISI
Bugün'ün haberine göre, görüşme yapılan muhatapların büyük bir kısmı Türkiye’nin uzun demokrasi geçmişine güven duyduğunun altını çizerken, “seçmen listelerine uygun şartlara sahip olmayan isimlerin yazılması” şüphesini vurguladılar. Rapora göre “seçmenlerin gözünün korkutulması riski ve kamu kaynaklarının iktidar tarafından kullanılması potansiyeli” de bulunuyor.

30 Mart öncesinde ülkedeki gergin havaya dikkat çeken Avrupa Parlamentosu milletvekili Marietje Schaake, meclisteki her gruptan 18 üyenin imzaladığı bir dilekçe ile Türkiye’ye gözlemci gönderilmesi önerisinde bulunmuştu.