Gazete Vatan Logo

Türkiye’de yaz saati, kış saati uygulaması var mı? Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler ileri mi, geri mi alındı?

Yaz saati ve kış saati uygulaması halen dünyada uygulanmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde telefonlar tarafından otomatik olarak saatler ileri ya da geri alınıyor. Türkiye’de eski tip telefonu bulunan yüz binlerce kullanıcının telefonlarının saatleri değişti. Peki, Türkiye’de yaz saati, kış saati uygulaması var mı? Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler ileri mi, geri mi alındı? İşte detaylar…

Türkiye’de yaz saati, kış saati uygulaması var mı? Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler ileri mi, geri mi alındı?

Dünyada bazı ülkelerde güneşin enerjisinden daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla saatler ya ileri ya da geri alınıyor. Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkede yaz ve kış saati uygulaması devam ediyor. Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkıyor. Telefonlar otomatik olarak saat uygulamasını uyumlu olarak yeniden ayarlıyor. Pek çok kişi de sabah saatlerinden itibaren saatlerinde değişiklik olduğunu farketti.

TÜRKİYE’DE YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ UYGULAMASI VAR MI?

Kış Saati Uygulaması, Türkiye'de uygulanmıyor. Avrupa'da bazı ülkelerde cep telefonları ve dijital saatler otomatik olarak ayarlandı. Türkiye'de ise bazı eski telefon ve cihazlar, otomatik olarak kış saati uygulamasına geçiş yaptı. Ancak Türkiye uygulamaya dahil olmadığından yaz saati uygulaması devam edecek. Telefonunuz saatini otomatik olarak yeniden ayarladıysa mutlaka kontrolünü yapmanız gerekiyor.

Haberin Devamı