Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’nin böyle bir komploya ihtiyacı yok’

Rum saldırılarında ailesi banyo küvetinde öldürülen Tuğgeneral İlhan, Kıbrıs’ta ’komplo’ iddialarına yanıt verdi

Tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen ve 21 Aralık 1963’te başlayan Rum saldırılarında, 24 Aralık 1963’te Lefkoşa’nın Kumsal bölgesindeki evinde eşi ve çocukları banyo küvetinde öldürülen Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan, 44 yıl sonra ilk kez KKTC’ye gitti.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği’nin davetlisi olarak Kıbrıs’a giden İlhan, Lefkoşa Saray Otel’de basın toplantısı düzenleyerek, ailesiyle ilgili son dönemlerde ortaya atılan çirkin iddialara yanıt verdi.

Eşi ve oğullarının hatıralarını KKTC halkına emanet ettiğini belirten Nihat İlhan, “Şehit eşim ve evlatlarımın aziz hatıralarının kirletilmesi sürdüğü takdirde her türlü hukuki yola başvuracağımın bilinmesini isterim” dedi.Ve şöyle konuştu: “EOKA tedhiş örgütünün katlettiği eşim Mürvet, oğullarım Hakan, Kutsi ve Murat hakkında son dönemlerde ortaya atılan çarpıtılmış ve yalan yanlış bilgilerden rahatsızlık duyuyorum. Hiç kimsenin şehit yavrularım ve eşimin aziz hatırasını kirleterek onların üzerinden propaganda yapmaya ve Türkiye’ye dil uzatmaya hakkı yoktur. Binlerce yıllık Türk tarihinin yazmadığı bir şeyi, Türkiye, Türk Ordusu ve Türk Mücahit teşkilatına mal etmeye çalışılmasını kınıyorum.

Adanın yüzde 3’üne hapsedilmiş ve Enosis uğruna katledilerek yok edilmeye çalışılan Kıbrıs Türkü’ne Türkiye Cumhuriyeti yardım eli uzatır. Bunun için benim çocuklarımı katletme gibi bir komploya hiçbir zaman ihtiyacı yoktu.

Kıbrıs Türkü yalan yanlış bilgilerle çarpıtılmış, Rum propagandalarıyla desteklenmiş, araya nifak sokmaya çalışan bu söylemlere itibar etmeyecektir. Benim şehit eşim ve evlatlarım Kıbrıs Türkü’nün şehit evlatlarıdır. Onların aziz hatıralarını KKTC halkına emanet ediyorum. Kıbrıs Türkü’nden son dileğim; onların hatıralarının kirletilmesine izin vermemeleridir. Şehit eşim ve evlatlarımın aziz hatıralarının kirletilmesi sürdüğü takdirde her türlü hukuki yola başvuracağımın bilinmesini isterim.”

Haberin Devamı