Gazete Vatan Logo

Türkiye kart nedir, Türkiye kart ne zaman çıkacak? Tüm şehirlerde geçerli otobüs kartı

Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak Türkiye Kart uygulaması başlatılıyor. Türkiye Kart her yerde geçerli olacak. Türkiye Kart çalışmasında son aşamaya gelinirken, 65 yaş üstü vatandaşlar gittikleri şehirde farklı bir kart almalarına gerek kalmayacak. Alzheimer hastaları için de akıllı bileklik gelecek. Peki, Türkiye kart nedir, Türkiye kart ne zaman çıkacak? İşte tüm şehirlerde geçerli otobüs kartı

Türkiye kart nedir, Türkiye kart ne zaman çıkacak? Tüm şehirlerde geçerli otobüs kartı

Türkiye'nin bütün şehirlerinde geçerli olacak Türkiye Kart uygulamasına geçiliyor. Yaşlılar da bu kartla Türkiye’nin her yerinde toplu taşıma ile sorunsuz yolculuk yapabilecek. Peki, Türkiye kart nedir, Türkiye kart ne zaman çıkacak?

Türkiye kart nedir, ne zaman çıkacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, herkes için hareketlilik uygulamasına yönelik yazılım çalışmalarına başladıklarını belirterek, farklı şehirlerde de kullanılabilecek Türkiye Kart projesinin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Türkiye gazetesinden Esma Altın'a konuşan Ayözen, “Yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını artırmak için canlı bağlantı sağlama gibi PTTKart’la entegre bir uygulama üzerinde çalışıyoruz. Yine bu uygulamayla birlikte refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız" dedi. 

Emre Ayözen sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Kart kesintisiz hizmeti bu uygulamanın içerisine dahil etmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte planlıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımızın farklı şehirlerde entegre bir şekilde hiçbir başka kartı almadan tek kart vasıtasıyla yolculuklarını gerçekleştirmesini sağlayacağız. Bu çalışmayı da Konya ilinden pilot olarak başlatıyoruz.”

Haberin Devamı

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten'de daha önce yaptığı açıklamada, birçok belediye ile toplu ulaşımın Türkiye Kart ile yapılması konusunda anlaştıklarını kaydetmişti. 

Gülten, "Örneğin, İstanbul'da almış olduğunuz bir kartla Konya'daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.