Gazete Vatan Logo

Tüm ilçeyi köstebek gibi kazmışlar!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 82 gündür süren operasyon tamamlandı. Teröristlerden temizlenen ilçede güvenlik güçleri evleri birbirine bağlayan çok sayıda tüneli ortaya çıkardı

Tüm ilçeyi köstebek gibi kazmışlar!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’ya yönelik yürütülen “Atmaca-7 Operasyonu”nda sona gelindi. Güvenlik güçleri, az sayıdaki teröristi Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırdı. Bu teröristlerin de etkisiz hale getirilmesiyle operasyon tamamlanmış oldu.

Kaçmak için kullandılar

Teröristlerden temizlenen mahallelerde tuzaklanan el yapımı patlayıcılara karşı arama tarama yapan güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca yer değiştirmek için kazılan tünelleri ortaya çıkardı. Fırat Mahallesi’nin teröristlerden temizlenen bölümünde bir evden başka bir eve doğru kazılan, bazı kısımları 1.5 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki tüneller, güvenlik güçlerince imha edildi.

Arkadan pusu kurdular

Dicle Mahallesi’nde ise bir evin salonunda açılan tünelin, sokağın altından başka bir evin girişine bağlandığı belirlendi. Tünelleri imha eden güvenlik güçleri, ilçede bunlara benzer onlarca tünel bulunduğunu, terör örgütü mensuplarının bu tünelleri bir evden diğerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullandığını belirtti.

Haberin Devamı

Teslim olanlar silah gömmüş

Nusaybin’de geçen ay teslim olan ve yakalanan teröristlerin ifadeleri üzerine güvenlik güçleri, örgüt mensuplarının silahlarını gömdüklerini söyledikleri yerde arama yaptı. Bölücü örgüt mensuplarının cephanelik olarak kullandığı tahmin edilen bodrum katında 27 Kalaşnikof, bir dürbünlü Kanas ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. silah ve mühimmatın tekrar kullanılmak üzere bakımlarının yapıldığı ve streç filmlerle sarıldıkları belirlendi.

Bir tek Şırnak kaldı

4 ilde ve 9 ilçede yürütülen ‘hendek’ operasyonları büyük ölçüde başarıyla tamamlandı. Sadece Şırnak merkezde yürütülen operasyon devam ediyor. Şırnak’ta da teröristler yüzde 97 oranında temizlendi.

PKK sözde İstanbul sorumlusu yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi’de MİT’in de destek verdiği operasyonla 2 yıldır PKK terör örgütünün İstanbul sorumlusu olarak hareket eden Servan K.’yı yakaladı. Operasyon sırasında polisten kaçmaya çalışan Servan K. , kovalamaca sonucunda yakalanırken, İstanbul’da sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu iddia edildi. Üniversite eğitimini terk ederek örgüte katılan 23 yaşındaki Servan K.’nın, İstanbul’daki birçok eylemin planlayıcısı olduğu öne sürüldü. Sokak eylemleri ve araç kundaklama gibi bir çok eylem için emir verdiği belirtilen Servan K.’nın yine örgüte katılmak isteyen gençlere de siyasi ideolojik eğitim verdiği saptandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan Servan K., sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Biri lider kadrodan 3 PKK’lı ele geçti!

Mardin’in Artuklu ilçesinin Yolbaşı Mahallesi’nde bulunan bir eve, son üç gün içinde bazı kişilerin ellerinde paketlerle gelip gitmeleri üzerine bazı vatandaşlar şüphelendi. İhbar üzerinebir tim, eve baskın yaptı, 3 terörist yakalandı. Yakalananların; Baz kod adlı Seyithan Yaman, Kemal kod adlı Mehmet Kanar ve Suriye uyruklu Abdulselam İbrahim oldukları tespit edildi. Teröristlerden ikisinin M-16 Piyade tüfeği taşıması ve marka giymesi dikkat çekti. Baz kod adlı Seyithan Yaman’ın terör örgütü PKK’nın kırsal kesimdeki lider kadrosunda yer aldığı ve arananlar listesinde bulunduğu saptandı.

Haberin Devamı

495

14 Mart’tan bu yana 495 terörist etkisiz hale getirildi.

508

İlçede operasyonlarda 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı.

70

Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 70 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaştı.

75

İlçedeki operasyonlarda 75 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

1213

İlçede toplam 1213 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.