Gazete Vatan Logo

Tren kazası sonrası herkes onları arıyordu acı haberler peş peşe geldi!

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonu devrildi. 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, vatandaşlar kayıp yakınlarının fotoğraflarını paylaşıp yardım istedi. Oğuz Arda, babası Hasan, Özge nur ev Gülce Dikmen'den acı haberler geldi.

Tren kazası sonrası herkes onları arıyordu acı haberler peş peşe geldi!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasında ilk belirlemelere göre 24 kişi öldü, 338 kişi yaralandı. Kazanın ardından yakınları trende olan ve yakınlarına ulaşamayanların sosyal medyada yardım çığılığı yükseldi. Bu çağrıların ardından acı haberler de peş peşe geldi.

KUZENİNİ ARIYORDU ACI HABER GELDİ

Tren kazasının ardından Simge Akdağ isimli Twitter kullanıcısı, kaza yapan trende olduğunu söylediği kuzenine ve kuzeninin babasına ulaşamadığını belirterek yardım çağrısında bulunan bir paylaşım yaptı.

İşte Simge Akdağ isimli kullanıcının çağrısı;

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında kuzenim Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel de vardı. Hala ulaşamadık, bulamıyoruz. Yardım!

Not: Arda'nın kimliği yanında değil.

Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel'in akrabaları Facebook'tan da yardım çağrısında bulundu;

'Bugün yaşanan tren kazasında trende bulunan Hakan Sel ve güzel evladımız Oğuz Arda Sel'den haber alamıyoruz. Ailemiz ve akrabalarımız kaza çevresindeki hastanelere baktılar. Annesi ve dedesi olay yerinde. Lütfen gören bilen insanlık namına bize ulaşsın. Küçük Arda'nın kimliği üzerinde olmadığı için işimiz zor. Lütfen tanıdığı olanlar ilgilensin"

Haberin Devamı

Ailesi ile birlikte Beylikdüzü'nde yaşayan 9 yaşındaki Arda'nın futbola meraklı olduğu öğrenildi. Yakınları Arda'nın hayalinin İspanya'nın altyapısı ile ünlü spor kulübü Barcelona'da oynamak istediğini belirtti. Babası Hakan Sel'in cenazesinin de Adli Tıp Kurumu'na getirilmesi beklenirken, cenazelerin yarın Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

KIZ KARDEŞLERDEN ACI HABER GELDİ

Başka bir sosyal medya kullanıcısı trende olan ve ulaşılamayan iki kız kardeş için yardım çağrısında bulundu. Kayboldukları düşünülen kardeşlerle ilgili acı haber ise sabah saatlerinde geldi.

Acı haberi sosyal medyadan duyuran kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

Kızlarımızdan bu sabah kötü haber geldi. Özge Nur DİKMEN, Gülce DİKMEN ve kuzeni Sena KÖSE kazada hayatını kaybettiler. Allah rahmet eylesin. Tüm sevenlerine sabır ihsan eylesin.

Haberin Devamı

BİR ÇAĞRI DA KAYIP ÖMER CAN İÇİN GELDİ

Bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 'Tekirdağ Çorlu'da gerçekleşen tren kazasında 5 yaşındaki Ömer Can'dan haber alamıyoruz. Yanında kimliği bulunmamaktadır. Görenlerin duyanların bu hesaba mesaj atması önemle rica olunur. Lütfen duyarsız kalmayalım!' dedi.

ÖMER'DEN DE ACI HABER GELDİ...
Kazada ölenlerin kimlikleri belirlenirken 5 yaşındaki Ömer Alperen Can'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Sabaha karşı 4 sıralarında acı haberi babası Ahmet Can aldı. Edinilen bilgiye göre, Ömer Alperen Can trende annesi, annneannesi ve kız kardeşi ile birlikteydi. Ömer'in ailesinin sağlık durumu iyi. Küçük çocuğun cenazesi bugün öğle namazında Edirne Paşayenice Köyü'nde defnediecek.
10 AYLIK KIZI İLE BİRLİKTE CAN VERDİ
kazada Derya Kurtuluş (28), 10 aylık kızı Beren ile birlikte yaşamını yitirdi. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine yakınlarını ziyarete giden Derya Kurtuluş, Çorlu'daki evine dönmek üzere trene bindi. Kurtuluş ve kızı Beren'in bulunduğu, 12703 No'lu yolcu treninin 5 vagonu, raydan çıkarak, devrildi. Kazada, Derya Kurtuluş, kızı ile birlikte yaşamını yitirdi. Derya Kurtuluş'un 3 yaşında 'Kemal' adında bir oğlunun bulunduğu, eşi Melih Kurtuluş'un Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'nda çalıştığı belirtildi.
Anne ile kızının cenazesinin bugün Çorlu Garaj Camii'nde ikindi namazının ardından Vakıflar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Geriye oğlu ile çekilmiş fotoğrafları kaldı.

Haberin Devamı