Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Trafikte bulunan araç sayısı her gün artmaktadır. Bu da, trafik polisleri tarafından trafik cezalarının artması ile sonuçlanmaktadır. Bu cezaların sorgulanması ve ödenmesi işlemlerinin, internet üzerinden yapılması vatandaşa büyük kolaylık sağlamaktadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internetten birkaç yolla yapılabilir. Peki trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Günümüzde yaygınlaşan internet erişimi, birçok resmi kamu kurumu hizmetinin vatandaşa internet üzerinden ulaşmasını sağladığı gibi, trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin de kısa sürede yapılabilmesini sağlamıştır. Trafik kazaları ve bunlara bağlı olarak kesilen trafik cezaları, sürücülerin çeşitli trafik kurallarını ihlal etmesi ile oluyor, ve kesilen ceza sayısı bir hayli fazla. Bundan dolayı, trafik cezalarının ödenmesi ve var olabilecek cezaların internet üzerinden sorgulanması işlemleri önemli bir hale gelmiş durumda. Artık, e-devlet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitelerinden verdikleri hizmetler sayesinde trafik cezaları saniyeler içerisinde sorgulanabiliyor ve var olan cezalar ödenebiliyor. Bütün bunların yanı sıra, bankalara verilecek otomatik ödeme talimatları ile de trafik cezaları kolayca ödenebiliyor. Peki, bu saydığımız yollarla kısa yoldan yapılabilen işlemler tam olarak nasıl yapılıyor?

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ ONLINE OLARAK NASIL YAPILIR?

Banka kartları ve kredi kartı kullanıcıları, internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden bankaları ile iletişime geçerek trafik cezalarını otomatik ödeme talimatı verebilirler. Bu, trafik cezalarını ödemek için kolay bir yoldur. Bu yöntem dışında, emniyet genel müdürlüğü resmi internet sitesi, Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi ve e-devlet sistemine giriş yapmak bulunmaktadır. Tüm bu yöntemler ile internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllar içerisinde geliştirdiği online sayfalar sayesinde, adınıza var olan ve ödemeniz gereken herhangi bir trafik cezası olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca, var olduğunu öğrendiğiniz trafik cezası borcunu da ödeyebiliyorsunuz ve tüm bunları yapmak dakikalar içerisinde hallolabiliyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ SİTESİ ÜZERİNDEN TRAFİK CEZASI SORGULAMA VE ÖDEME

Haberin Devamı

EGM resmi internet sitesinde, trafik cezası sorgulama ve ödeme için bulunan bir sayfa bulunmaktadır. Bu sayfaya erişmek için öncelikle EGM resmi sitesine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekir. Daha sonra ulaşacağınız trafik cezası ve otopark sorgulama sayfası ile ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

GİB ÜZERİNDEN TRAFİK CEZASI SORGULAMA VE ÖDEME

GİB resmi sitesi üzerinden de, internet vergi portalını kullanarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemler yapılabilir. Sitede bulunan motorlu taşıt sorgulama ve ödeme ekranına giriş yapıp plaka ve tescil tarihi bilgilerini girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, e-devlet üzerinden ‘’Trafik Cezası Sorgulama’’ sayfasından da trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.