Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

İnternetin artık neredeyse her eve ve cebe girmiş olması ve online hizmetlerin verilmeye başlanması ile birlikte artık online olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri de kolayca yapılabiliyor. Trafik cezaları, trafik cezalarını ödeme ve sorgulama ile ilgili tüm detaylar haberimizde sizlerle..

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri, son zamanlarda artan trafik kazaları ve kesilen ceza sayısının artması ile birlikte online olarak daha yaygın yapılmaya başlandı. Bunun nedeni trafik cezalarının resmi dairelerden ödenmesinin trafik ile ilgili çok fazla işlem yapıldığı için evden yapılmasının rahatlığı olarak gözüküyor. Devletin resmi kurumları ve bu kurumların internet siteleri yanı sıra ülkemizde hizmet veren neredeyse bütün bankalar da trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti veriyor.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini online yaparken en çok kullanılan resmi internet sitesi E-Devlettir. Bu sitede birçok kamu hizmeti aynı anda verilebildiği için birçok insan trafik cezası ödeme veya sorgulama işlemlerini yaparken de bu siteyi kullanır.

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

E-Devlet resmi internet sitesi üzerinden herhangi bir kamu hizmetinden yararlanmak için, öncelikle yakınınızdaki herhangi bir PTT şubesinden cüzi bir miktar para ödeyerek E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. PTT’den alınan şifre ve T.C. kimlik numaranızla sisteme giriş yaptıktan sonra, site içerisinde hizmet veren kamu kurumlarından Gelir İdaresi Başkanlığı’nı bulmanız gerekiyor. Bulduktan ve bu sayfayı açtıktan sonra, ceza ödeme başlıklı ibare karşınıza çıkacak. Daha sonra bu bağlantıya tıkladığınız takdirde, bağlantı sizi Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesine yönlendirecektir, bu sitede gerekli bilgileri girerek trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi halledebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini E-Devlet üzerinden belirli aralıklarla yapmanız önem taşımaktadır, çünkü haberiniz olmadığı veya unuttuğunuz cezalar için daha sonra daha fazla para ödemeniz gerekebilir, bir başka kötü yanı da cezası olan araçlara muayene yaptıramamanızdır.

E-Devlet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi yapılabilen bir başka kamu kuruluşu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sitesidir. Bu siteye girdikten sonra karşınıza denetim işlemleri bağlantısı gelir. Bu bağlantıdan sonra karşılaşacağınız Ceza sorgulama ekranına aracınızın plakası ile vergi numaranız veya T.C. kimlik numaranızı yazarak aracınıza ait bir trafik cezası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi ile Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme
Online olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi yapabileceğiniz bir başka internet sitesi EGM resmi internet sitesidir. Bu siteye giriş yapmanızdan sonra, trafik cezası sorgulama ve otopark sorgulama isimli bağlantı karşınıza çıkacaktır. Bu ekrana T.C. kimlik numaranız, doğum tarihi bilgileriniz, isim ve soy isim gibi bilgileri girerek sorgulama ve ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı