Gazete Vatan Logo

TOKİ kura çekimi 2020 Mart takvimi: Kayseri, Aksaray, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman TOKİ kura çekiliş tarihi ne zaman?

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 100 bin sosyal konut projesi, kura çekimi Martta da devam ediyor. Kayseri, Aksaray, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman TOKİ kura çekiliş tarihi ne zaman? İşte TOKİ kura çekimi 2020 Mart takvimi...

TOKİ kura çekimi 2020 Mart takvimi: Kayseri, Aksaray, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman TOKİ kura çekiliş tarihi ne zaman?

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 100 bin sosyal konut projesi, kura çekimi devam ediyor. Şubatta başlayan kura çekilişleri illere ve projelere göre yapılıyor. 30 Haziran’a kadar devam edecek çekilişler noter huzurunda çekiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle TOKİ tarafından yürütülen "Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde ilk kura İzmir'de çekildi. Şubat ayı kuraları geride kalırken, gözler Mart ayında yapılacak kuralara çevrildi. Kayseri, Aksaray, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman TOKİ kura çekiliş tarihi ne zaman? TOKİ kurasında çıkmayanlar paralarını ne zaman alacak? TOKİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın idaresinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle başlatılan TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde ilk kura çekiliş sonuçları belli oldu. 1 milyon 137 bin 982 vatandaşın başvurduğu TOKİ konutlarında 750 kişi ev hayaline kavuştu. TOKİ kura sonuçları ‘’www.toki.gov.tr” üzerinden sorgulanabiliyor, sonuçları canlı takip etmek isteyenler TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden kuraları canlı izleyerek takip edebilir. Kurada ev çıkıp çıkmadığı “talep.toki.gov. tr” üzerinden il ve proje seçilerek takip edilebilir.

Haberin Devamı

TOKİ KURA ÇEKİMİ 2020 MART TAKVİMİ

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLİR?

TOKİ kura sonuçlarını yerinde izleyemeyenler kura sonuçlarını çekilişten birkaç saat sonra TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabilir. TOKİ’nin resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra ‘Satış ve Duyurular’ bölümüne girerek, ‘Kura Sonuçları Sorgulama’ butonuna tıklanır. Açılan sayfaya T.C. kimlik numarası yazarak TOKİ kura sonuçları sorgulaması yapılır.

TOKİ PARA İADESİ 2020 TARİHİ

TOKİ projesinde hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, çekiliş tarihinden 5 iş günü sonrası başvuru yaptıkları bankanın şubelerinden geri alabilir.

TOKİ EVLERİ İÇİN ÖDEMELER NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Ödemeler, satış fiyatının yüzde 10’u peşin, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay taksitle yapılacak. Aylık taksitler 894 liradan başlayacak. Krediyi kamu bankaları ve katılım bankaları kullandıracak. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak. Konutların teslimi öncesinde yüzde 1 KDV konut alıcılarından tahsil edilecek.

TOKİ ÖDEME PLANLARI

2+1 ve 3+1 konutların ödeme planları

Konut Tipi

2+1

Metrekare

75 ve 85 metre kare

Başvuru bedeli

500 TL

Peşinat

%10 7 BİN peşinat

Taksit Tutarı

894 TL’den başlayan fiyatlarla

Vade sayısı

240 ay vade

Konut tipi

3+1

Metrekare

100 metre kare

Başvuru bedeli

1000 TL

Peşinat

% 10 peşinat

Taksit Tutarı

1022 TL’den başlayan fiyatlarla

Vade Sayısı

240 aya kadar