Gazete Vatan Logo

TMMOB yasası protestosunda arbede!

Bakanlık önüne siyah çelenk...

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) dün geçen TMMob yasasını protesto etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık önüne siyah çelenk konması sırasında eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Dün gece TMMOB yasasının da içinde bulunduğu torba yasanın TBMM’den geçmesinin ardından TMMOB üyeleri akşamlar saatlerinde Kızılay’da biraraya geldi. CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği grup, buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yürüdü. Burada açıklama yapan grubun daha sonra bakanlık önüne siyah çelenk bırakmak istemesi üzerine polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Olay milletvekillerinin araya girmesiyle sona erdi.

TMMOB’DEN TASARIYA TEPKİ

İZMİR’de, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği üyeleri, torba yasaya konulan önrgeyi protesto etti. Yaklaşık bin kişilik grup, yılmadan gösterilerine devam edeceklerini söyledi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan TMMOB üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Gündoğdu Meydanı’na kadar sloganlarla yürüdü. Burada Gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden kişiler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını Ferdan Çiftçi, yaptı. AK Parti hükümetinin Gezi Parkı olaylarının faturasını kendilerine kesmek istediğini dile getiren Çiftçi, "Gezi parkı direnişi karşısında ne yapacağını şaşıran AKP hükümeti, gece yarısı önerisini torba yasaya koyarak TMMOB’yi etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Gece yarısı yangından mal kaçarır gibi yapılan operasyonla, sürdürülen cadı avının devamı olarak hüsranın intikamını bizlerden almak istemektedir. Ülke kaynaklarının, kamusal alanların, doğanın talanına karşı çıkan TMMOB’yi, yok etmek istemektedir. Talanın, planlanmıs yapılaşmanın önü açılmak istenmektedir. Bizlerin kamusal denetim yetkiselimizi elimizden almak istemektedirler. Bizler torbaya girmeyeceğiz. Padişahım çok yaşa diyenlerle saf tutmayacak kral çıplak demeye devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı