Gazete Vatan Logo

Terör örgütleri misilleme peşinde

Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya Belek'te yapılacak dünya ekonomisinin en büyük 20 ülke liderinin katılacağı zirve ile ilgili yürütülen istihbari faaliyetler sonuç verdi

PKK başta olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C gibi örgütler düzenlenen operasyonlarla ağır darbe aldı. Örgütlerin misilleme olarak tüm dünyanın dikkat kesildiği G20 zirvesini hedefledikleri saptandı. Örgütlerin yabancı temsilcilikler ile siyasal, ekonomik, kültürel ve ekonomik kimliği bulunan kişilere yönelik eylem hazırlığı deşifre oldu. Örgütlerin zirvenin yapıldığı sırada sansasyonel eylemi gerçekleştirmeyi istediği belirlenirken, Emniyet Genel Müdürlüğü 5 gün önce 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne uyarı notu gönderdi. Terör örgütlerinin canlı bomba, çalıntı ve şüpheli araçlar ile tuzaklanmış bombalarla hareket etmek istediği saptandı. Buna göre İçişleri Bakanlığı tarafından kısa süre önce internete yüklenen "terör arananlar" listesindeki canlı bomba ve eylemci grupların listesi birimlere gönderildi. Terör örgütlerinin internet sitesinden haberleşmeleri takip altına alınırken, uzman ekiplerin yalnızca denizaltında değil, kentin içinde ve etrafında bulunan geçiş güzergahları üzerindeki göl, ırmak ve dere yataklarında bomba arama tarama faaliyetini yürütmeleri istendi. Protesto için havayolu ile karayolunu kullanarak kente gelmeye çalışan kişilerin durdurulması ve kente girişlerine izin verilmemesi talimatı verildi. Zirve boyunca Antalya'da jandarma ve polislerden oluşan 12 bin güvenlik görevlisi mesai yapacak. Antalya ile çevre illerden gelen polise, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat, Terör ve Güvenlik şubelerinden de uzman ekip takviyesi yapılacak. Havadan polis ve İHA'lar da keşif uçuşları yaparak destek verecek.

Haberin Devamı

ERDOĞAN OBAMA İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya lideri Valademir Putin'in de aralarında olduğu liderlerle ikili görüşmeler yapacak. Erdoğan'ın İngiltere, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Hindistan, Çin, Suudi Arabistan liderleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptığı açıklamada "Türk müttefiklerimizin çok sayıdaki Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmaları ve sınırlarının öbür tarafında devam eden korkunç şiddet olayları dolayısıyla maruz kaldığı baskı düşünüldüğünde, Obama'nın DAEŞ'in yenilgiye uğratılması konusundaki çabaları ele almak üzere zaman harcamaması imkansız" dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah