Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG ile ilgili detaylar…

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı oturumları 26 Nisan ve 27 Nisan tarihlerinde yapıldı. Sınavların ardından sınav soruları ve cevapları EBA sistemi üstünden öğrencilerin erişimine sunuldu. Öğrenciler ve velileri tarafından sınav soruları ve cevapları her ne kadar kontrol edilmiş olsa bile TEOG sınav sonuçları merak ile bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, TEOG sınavı yurt içinde toplamda 970 merkezde yer alan 16 bin 257 okulda 94 bin 225 salonda gerçekleştirildi. Sınav yurt dışında da 15 merkezde bulunan 22 okulda gerçekleştirildi.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG sınav oturumlarından bir ya da birkaç tanesine katılmamış olan öğrenciler, 20 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecektir. Mazeret sınavları için katılması uygun görülmüş olan öğrenci bilgileri, sınav bitimi sonrasında en geç 5 iş günü içinde e-Okul sistemine girilir. Mazeret sınavları için belirlenen sürenin dışında öğrencilerin yapacak oldukları talepler değerlendirmeye alınmaz. Mazeret sınavları ile ilgili olarak bu konu hakkındaki sorumluluk okul müdürlüğüne aittir.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan 2017 sınav takvimine göre, 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılmış olan TEOG 2. Dönem sınavlarının sonuçları Haziran ayında ilan edilecektir.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

MEB tarafından, TEOG sınav sonuçları açıklandığında sınav sonuç sorgulama işlemleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapılarak TEOG sınav sonuçları öğrenilebilir. Veli Bilgilendirme Sistemi ile TEOG sınav sonuçları dışında öğrencinin güncel devamsızlık durumu ile not bilgisine de ulaşılabilinir.

TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Türkçe, Matematik, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji testlerinden öğrencilerin yapmış olduğu doğru sayıları geçerli olan toplam soruların sayısına bölünür ve ardından da elde edilen sayı 100 ile çarpılır. Her bir sınav için puan hesaplama işlemi de ayrı ayrı gerçekleştirilir. Hesaplanan bu puanlar ağırlıklandırılır ve toplanarak ağırlıklandırılmış sınav puanı elde edilir.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Nedir?

Gerçekleştirilen ortak sınav puanlarının ağırlıklandırılmış puan hesaplaması için; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinden alınan puanlar 4 kat sayısı ile çarpılır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden alınan puanlar da 2 kat sayısı ile çarpılır ve her ders için ayrı ayrı ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplama işlemi gerçekleştirilir. Elde edilecek puanlar da toplanır ve sınava giren her öğrenci için 700 tam puan üzerinden hesaplama gerçekleştirilmiş olur.

Haberin Devamı