Gazete Vatan Logo

TEOG ilk oturum sona erdi! TEOG soru cevapları ne zaman yayınlanacak?

TEOG'da 1. dönem sınavlarının ilk oturumu sona erdi. 1 Milyon 190 bin öğrencinin ter döktüğü TEOG 1. oturumda adaylara Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınavlar soruldu. Peki TEOG sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

TEOG ilk oturum sona erdi! TEOG soru cevapları ne zaman yayınlanacak?

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. TEOG 1. dönem sınavlarının ilk oturumunda adaylara Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerinden sorular soruldu. Yarın ki oturumda ise adaylar Fen ve Teknoloji, TC İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. Sınav heyecanını aileleri ile birlikte yaşayan öğrenciler TEOG sınavında ilk oturumun sona ermesinin ardından TEOG soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. TEOG sınav soru ve cevaplarının açıklanmasına ilişkin Milli Eğitimden henüz bir açıklama yapılmazken yarın gerçekleştirilecek 2. oturumun ardından sınav soru ve cevaplarının açıklanması bekleniyor.

İstanbul'da TEOG heyecanı

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu gerçekleştirildi
İstanbul'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi çerçevesinde, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu gerçekleştirildi.
Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nda sınava giren öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı. Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından veliler de okul bahçesinde çocukları için dua etti.Bugün gerçekleştirilen birinci oturumda, öğrenciler
Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girerken, yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapıldı.
Sınavın ardından öğrenciler Türkçe sorularının kolay olduğunu belirtirken, bazı sorularda çelişki yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı