Gazete Vatan Logo

TEOG 2. nakil işlemleri başladı! (E-okul lise boş kontenjan sorgulama)

TEOG 2. nakil işlemleri 21 Ağustos yani dün itibariyle başladı. E-okul sistemi üzerinden lise boş kontenjanları sorgulanabiliyor. Peki TEOG nakil başvurusu nasıl yapılır, ne zamana kadar sürecek? İşte TEOG hakkında merak edilen soruların cevapları...

TEOG 2. nakil işlemleri başladı! (E-okul lise boş kontenjan sorgulama)

TEOG ilk nakil işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 2. nakil işlemleri başladı. TEOG İlk nakil sonuçları MEB'in resmi web sitesinden öğrenilebiliyor, lise boş kontenjanları ise e-okul sistemi üzerinden sorgulanabiliyor.

TEOG NAKİL SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2. NAKİL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG NAKİL İŞLEM SÜRECİ

Öğrenciler birinci nakil yerleştirme sonuçlarını https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

2. nakil başvuruları bugün itibariyle başlayacak ve 25 Ağustos'a kadar devam edecek. Başvuru sonuçlarının 28 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.

3. nakil başvurularının ise 2.nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından 28 Ağustos tarihinde başlayıp, 6 Eylül'de sona ermesi planlanıyor. 8 Eylül'de ise 3. nakil başvuru sonuçları ve taban puanları ilan edilecek.

İl/ilçe sınırları içinde nakil tercihi yapmak isteyen aday öğrenciler 11-14 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapabilecek ve başvuru sonuçları 15 Eylül'de yayınlanmış olacak.

Haberin Devamı

2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk ders zili 18 Eylül'de çalacak.

Devletten ailelere 4 bin lira teşvik

TEOG sonuçları açıklandı, aileleri okul telaşı aldı. Velilerin karşısına özel okul seçenekleri çıkarken, okulların verdiği bursların yanında devlet de ailelere destek oluyor.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos'ta yapılmaya başlandı. Başvurular, 6 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. MEB'in yaptığı açıklamaya göre özel okul teşvik başvuru sonuçları 7 Eylül´de açıklanacak.

6 Eylül'e kadar devam edecek olan başvurular kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı içinde toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak. Okul öncesi eğitim veren kurumlarda 6 bin, ilkokullarda 15 bin, ortaokullarda 15 bin, liselerde 15 bin, temel liselerde 24 bin öğrenci teşviklerden yararlandırılacak.

Bu destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Okul üzerinden başvurularını yapabiliyor. Verilecek destekler çocuğunu özel okulda okutmak isteyen veliler için de iyi bir kaynak olacak.Özel okullarda ortalama 20 bin lira gibi ücret alınırken, devlet desteğiyle bu rakamlar ortalama 16 bin liraya inecek. Ayrıca özel okulların öğrenciler için vereceği teşvikler de hesaba katılırsa, hemen hemen pek çok aile çocuğunu özel okulda okutma imkanını bulabilecek.

Haberin Devamı

DEVLET DESTEĞİ İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı, devlet desteğinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları karşılıyor olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar:

T.C. vatandaşı olmak,

Okul öncesi eğitimde 18 Mart 2012 ile 18 Eylül 2013 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,

İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,

Beşinci sınıfa devam edeceklerde 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle ortaokul veya imamhatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,

Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,

Haberin Devamı

Eğitim ve öğretim desteği alırken 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,

Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,

Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak.