Gazete Vatan Logo

TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavına giren öğrenciler tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı büyük bir merak ile bekleniyor. Öğrenciler kadar veliler tarafından da merak edilen TEOG sınav sonuçları sorgulanmaya başlandı. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerine uygulanan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavı bahar dönemi oturumları, 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci dönem merkezi ortak sınavları yurt içerisinde 970 merkezde bulunan 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda gerçekleştirilirken, yurt dışında da 15 merkezde ve 22 okulda gerçekleştirildi. TEOG sınavının soruları ve cevapları sınavın hemen ardından EBA üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ortak sınav veya sınavlara girmemiş olan öğrenciler, mazeret sınavlarına 20 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde gireceklerdir. Mazeret sınavına katılması uygun görülmüş olan öğrencilere ait bilgiler, sınavların tamamlanmasının ardından e-Okul sistemine 5 iş günü içerisinde girilmektedir. Bu sürenin tamamlanmasından sonra gelecek olan talepler değerlendirmeye alınmaz ve sorumluluk tamamen okul müdürlüğüne ait olmaktadır.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan takvime göre, 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan TEOG 2. Dönem sınavının sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir.

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne öğrenci numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak TEOG sınav sonuçlarına ulaşabilirler. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden sınav sonuçlarının dışında öğrencinin almış olduğu notlar ve en son devamsızlık bilgilerine de ulaşılabilir.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrenci tarafından Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı dersleri için girmiş olduğu sınavlardan yaptığı doğru sayıları toplam geçerli olan soruların sayısına bölünür ve 100 ile çarpılır. Her sınava ait puanın hesaplama işlemi ayrı ayrı yapılır. Daha sonra ise bu hesaplanmış olan puanlar ağırlandırılarak toplanır ve ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır.

Haberin Devamı

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?

Her dönem gerçekleştirilen ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puan hesaplama işlemlerinde; Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji dersleri için dört kat sayısı, Yabancı dil, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük için iki kat sayısı o derse ait puanı ile çarpılır ve her bir ders için ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplama işlemi gerçekleştirilir. Ardından da bu puanlar toplanır ve her bir öğrenci için 700 tam puan üzerinden ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı (AOSP) hesaplaması yapılır.