Gazete Vatan Logo

Tek sanık da beraat etti!

2009’da aracında vurulmuş olarak bulunmuştu

Eski özel harekatçı Behçet Oktay’ın şüpheli ölümüyle ilgili açılan davada yargılanan tek sanık Halil Kesici beraat etti.

Behçet Oktay, Ankara Dikmen’de 25 Şubat 2009’da aracında vurulmuş olarak bulundu. Dosyası, “İntihar etti” denilerek kapatıldıktan 2 yıl sonra, 26 Ocak 2011’de yeniden açıldı. Oktay’ın şüpheli ölümü ile ilgili Halil Kesici 5 kez ifadesi alındıktan sonra sanık oldu. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, dün karara bağlandı.

Savcı ‘intihar’ dedi

Duruşma savcısı, dünkü celsede verdiği mütalaada, “Toplanan deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde Oktay’ın, olay gecesi silahını başına dayayarak intihar ettiği, başkasına yüklenecek herhangi bir kasıtla veya kusurlu davranışın bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır” ifadesini kullandı.

İtiraf edene 6 ay

Bu nedenle savcı Kesici’nin “adam öldürme ve ruhsatsız tabanca bulundurma”ktan beraatini istedi. Mahkemeye de Kesici’ye beraat verdi. Ama o yargılanırken Tokat Cezaevi’nden savcılığa “Oktay’ı Kesici ile birlikte öldürdüklerini” iddia eden mektup gönderen Nurhan Önder, “suç üstlenme ve adli makamları yanıltma” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Vicdanınız rahat mı?

Oktay’ın kardeşleri Şule ve Nezih Oktay, karara isyan etti: “Ağabeyimiz dağlarda çarpıştı siz burada rahat oturasınız diye. Vicdanınız bu mu, kanununuz bu mu? Böyle bir dava olur mu? Vicdanınız rahat mı? Bu nasıl yargılama? Öldürülen bir insanı, intihar etti diye gösterdiniz!”

Solak biri, nasıl sağ eliyle intihar eder?

Avukat Mehmet Cengiz, Oktay’ın “kamuoyunu yakından ilgilendiren bazı olayları ve belgeleri açıklamaması” için öldürüldüğünü iddia etti. Kesici’nin bu suikastın faillerinden biri olduğunu ileri süren Cengiz, solak olan Behçet Oktay’ın sağ eliyle intihar etmesine, sanık Halil Kesici’nin de elinde barut izine rastlanmasına dikkat çekerek, karanlık noktaların aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı