Gazete Vatan Logo

Tc Kimlik No İle Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulama Ve Emeklilik Hesaplama

4A üzerinden sigortalı olan kişilerin emeklilik hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan emeklilik hesaplama sayfasına giriş yapılmalıdır. Sadece 4A’ya tabi olan kişiler için hazırlanan bu sayfa üzerinden emeklilik hesaplaması yapılabilmektedir. Bunun için sayfaya giriş yapıldıktan sonra formdaki bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

Tc Kimlik No İle Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulama Ve Emeklilik Hesaplama

İlk olarak kişinin cinsiyetini, ardından doğum tarihini ve sigorta hizmete başlangıç tarihini girmesi gerekmektedir. Sigorta başlangıç tarihi konusunda bilgisi olmayan vatandaşların SSK hizmet dökümü alarak bu konuda bilgi alması gerekmektedir. Bu bilgilerin ardından ise SSK prim bilgileri gibi formda girmeniz gereken diğer bilgileri girmeniz gerekir. Ardından emeklilik tarihinizi öğrenmeniz için hesaplama yapabilirsiniz. Bu hesaplama sonucunda emekli olabileceğiniz tarih belirlenecektir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?


SSK HİZMET SORGULAMA


SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Ne Zaman Emekli Olurum?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan sigortası olan ve düzenli ödenen kişiler, belli bir zaman sonra emekli olmaya hak kazanmaktadır. Ne zaman emekli olacaklarını öğrenmek isteyen vatandaşlar bu konuda internet üzerinden bilgi alabilmektedir.


Bağkur Emekli Sorgulama

4A’lılar için hazırlanan özel sayfanın dışında 4B’li olarak hizmet veren BAĞKUR’lular için de emeklilik sorgulama hizmeti verilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan 4/b Ne Zaman Emekli Olabilirim Uygulaması kullanılmalıdır. Bu uygulama sayesinde BAĞKUR’lu olan vatandaşlar emekli olabilecekleri tarih öğrenilebilmektedir. Bu konuda uygulamada yer alan emeklilik türü, cinsiyet, doğum tarihi, maluliyet ve yurtdışı borçlanma gibi bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin girilmesi ile birlikte BAĞKUR’lu olan sigorta sahibinin emekli olabileceği tarih belirlenmektedir.


Emeklilik Hesaplamada Dikkat Edilecekler

Emeklilik hesaplaması yapacak olan kişilerin bazı noktalara çok dikkat etmesi gerekmektedir. Öyle ki hesaplamanın doğru olabilmesi için sisteme girilen tüm bilgilerin doğru olması gerekmektedir aksi halde emeklilik tarihi hesaplaması yanlış yapılarak, yanlış bir tarih verilecektir. Bu da kişilerin yanlış planlamalar yapmasına neden olacaktır. Bunun için doğru bilgiler girilmelidir. Bunun yanında diğer bir ayrıntı da alınan bilgilerin kesinlik taşımadığıdır. Öyle ki bu hizmet, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan kişilerin gerçek ve tam emekli olabilecekleri tarih, kurum tarafından yapılacak hesaplama ile öğrenilebilmektedir.

Bu kişilerin emeklilik tarihi yaklaştığında kurum üzerinden isteyebileceği bir hizmettir. Gerek normal sigorta gerekse de BAĞKUR üzerinden sigortası olan kişiler, haberimizdeki adımları takip ederek emeklilik tarihini öğrenebilmektedir. Bu işlemler içi herhangi bir ücret ödemenize gerek olmadığı gibi tüm hizmetler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulmaktadır. Bu bakımdan siz de istediğiniz zaman emeklilik tarihinizi öğrenerek emeklilik planlarınızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı