Gazete Vatan Logo

TBMM'de iç tüzük komisyonu kurulamadı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın daveti üzerine yapılan toplantıdan anlaşma çıkmadı. İç tüzük komisyonu kurulamadı.

TBMM'de iç tüzük komisyonu kurulamadı

Komisyonla ilgili Açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,"Meclis başkanımız ile içeride yaptığımız görüşmelerde hem CHP hem de HDP komisyonda olmayacaklarını söylediler" dedi. Elitaş, her partinin kendi iç tüzük değişikliği teklifini getireceğini dile getirerek "Biz iç tüzük çalışmamıza hemen başlıyoruz" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın öncülüğünü yaptığı iç tüzük toplantısından uzlaşma çıkmadı. Kahraman'ın başkanlığındaki toplantıya, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu katıldı. Toplantı sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklama yaptı. Elitaş, her partinin kendi çalışmasını Meclis'e getireceğini anlatarak şunları söyledi:

CHP hala halk oylamasını yok sayıyor. Oy pusulaları Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda itiraz edilmemiştir. Kılıçdaroğlu, mühürsüz oy pusulası garabeti içine düşmüştür. 3 Kasım 2019 tarihine kadar ana muhalefet partisi genel başkanının şuurunu toplayarak milleti için çalışma verme gayreti içinde olmalıdır. Bu bir centilmenlik komisyonudur. Anlaşılan o ki, bütün siyasi partiler iç tüzükle ilgili değişiklik tekliflerini kendileri getirecek dedi. 3 Kasım 2019 tarihinden sonra uygulanacak yeni sistem için her parti kendi teklifini getirecek.

Haberin Devamı