Gazete Vatan Logo

Tanju Gönen kimdir, ne iş yapıyor, nereli? Digor Cemaldin aşiretine mensup Tanju Gönen!

Kocaeli'de düzenlenen Cemaldin ve Celali aşiretlerinin düğününde 11 milyon 500 bin TL para toplandı. Peki, Digor Cemaldin aşiretine mensup Tanju Gönen kimdir, nereli?

Tanju Gönen kimdir, ne iş yapıyor, nereli? Digor Cemaldin aşiretine mensup Tanju Gönen!

Kars Digor aşiretlerinden Cemaldin aşiretine mensup iş adamı Tanju Gönen'in oğlu Ebubekir ile Celali aşiretinden Dicle Bolcal, Gebze'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı düğün ile dünyevine girdi. Düğünün gerçekleştirildiği alanda, aşiretin adetleri arasında yer alan takı masası kuruldu. Davetlilerin isimlerinin sayılarak taktıkları para miktarının söylendiği düğünde, masaya konulan para balyaları da cep telefonu kamerasına yansırken, saatlerce süren sayma işleminin ardından takılan paranın toplam 11 milyon 500 bin TL para olduğu açıklandı. Peki, Tanju Gönen kimdir, ne iş yapıyor, nereli?

Tanju Gönen kimdir, ne iş yapıyor, nereli?

Digorlu Tanju Gönen, ticari yatırımlar yapan bir işinsanıdır.

İstanbul’da tekstil, inşaat ve galeri gibi çeşitli sektörlerde hizmet veren Tanju Gönen Karslıdır ve Digor aşiretine mensuptur.

Doğu İran dili Osetçe'nin Digor lehçesini konuşurlar. SSCB, bu lehçeyi 1937'ye kadar ayrı bir dil olarak kabul etmiştir. Digor lehçesi, 1932 yılından beri Osetçenin ayrı bir lehçesi olarak kabul edilir.

Haberin Devamı