Gazete Vatan Logo

Tanıkların gözüyle saldırılar

Şişli ve Kuledibi'nde meydana gelen patlamalarda yaralanarak, dehşete şahit olanlar konuştu

Toplam 23 kişinin hayatını kaybettiği korkunç patlamalar sırasında yaralanarak Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılanların büyük çoğunluğu taburcu edilirken, 8 kişinin hastanedeki tedavileri sürüyor. Yaralılar, yaşadıkları dehşet dolu dakikaları anlattı.

Patlamada vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ahmet Yar (78), "Çok korkunç bir gündü" dedi. Yar, "Ben Yeni Çamlıca Mahallesi'nde oturuyordum. Sinagogun bulunduğu yerde bir köylüm vardı, onu ziyaret için gidiyordum. Patlama olduğu sırada yoldaydım, ne olduğunu anlayamadım. Yerde yattığımı hatırlıyorum. İki vatandaş beni bir kamyonete bindirerek hastaneye getirdi" dedi.

Neva Şalom Sinagogu karşısında bulunan Diteks firmasında çalışan Erdoğan Saraç (35)
ve Murat Ak'ın (37) da tedavileri sürüyor. Olayda sol kolu ve kasıklarından yaralanan Saraç,
"Saat 08.30 sıralarında işyerindeydik. Gazete okuyorduk. Bir ses duydum ama ne olduğunu anlayamadım. Ortalığı bir toz bulutu kapladı. Camlar havada uçuşuyordu. Can havliyle dışarıya çıktım. Kapının önüne geldiğimde iki kişi kolumdan tuttu. İçeride arkadaşımın yandığını söyledim. O sırada arkadaşımı da çıkarttılar. Panikle kaçıştık, ardından doğalgaz patlaması oldu. Binanın harabeye döndüğünü gördük" diye konuştu.

Kolunda ve bacaklarında zedelenme bulunan Murat Ak, olayı hatırlayamadığını, patlamanın, sinagogla işyerlerinin bulunduğu binanın ortasında meydana geldiğini söyledi.

Sinagogun bulunduğu cadde üzerindeki bir mağazada çalışan ve patlamada bacaklarıyla yüzünden yaralanan Ümit Ekiz (25), olay anını şöyle anlattı: "Olay günü dükkanın önündeydim, dışarıya bakıyordum. Birden patlama oldu. Havada uçtuğumu hatırlıyorum. Kısa bir süre baygınlık geçirmişim. Başımı kaldırdığımda, üzerimde dükkanların tabelaları vardı. Araçların alev alev yandığını gördüm, insanlar panik halinde kaçışıyordu. Ben de can havliyle kalktım ve sadece 5 adım atabildim, daha sonra tekrar düştüm. Vatandaşlar beni hastaneye kaldırdı. Korkunç bir gündü, unutamayacağım"

Kulaklarında delikler oluşan, karnına demir parçası saplanan 27 yaşındaki Ali Haydar Adanur ise, "Bugün benim doğum günüm ve hastanede kutluyorum. Bunu da telefon sayesinde öğrendim. Doğumgünüm olduğunu unutmuştum. Olayı gayet iyi hatırlıyorum. Hala şokunu atlatamadım. Büyük bir patlama oldu ve gökyüzü kıpkırmızıydı. Doğalgaz patlamasının ardından hava çok kötüydü, nefes almakta güçlük çektim. Karın boşluğuma demir parçası saplanmış, onu, olayın şokuyla çıkarttım. Benim durumum çok iyi. Acil Servis'e geldiğimde kolu, bacağı, kafası kopmuş insanlar vardı. Çok kötüydü. Gazetelerdeki fotoğraflara baktığımda, oradan nasıl çıktığımıza şaşırıyorum. Bir mucize olsa gerek. Çok şükür hayattayım" dedi.

Haberin Devamı