Gazete Vatan Logo

Taksim bombacısı Ahlam Albashır kimdir? Terörist kadın bombacı Ahlam Albashır nereli, Türkiye’ye nasıl geldi?

İstanbul Emniyeti'nden Taksim saldırganının kimliğini açıkladı. İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısının sonrasında Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı bir operasyon başlatmış, şüpheliler göz altına alınmıştı. Taksim bombacısının tespit edilmesi ile ilgili görüntüler paylaşılmış, evinde yakalandığı anlar polis kamerasına yansımıştı. Bombacının kimliği ve nereden geldiği ortaya çıktı. Peki, Taksim bombacısı Ahlam Albashır kimdir? Terörist kadın bombacı Ahlam Albashır nereli, Türkiye’ye nasıl geldi? Taksim bombacısı hangi örgütten? İşte tüm detaylar…

Taksim bombacısı Ahlam Albashır kimdir? Terörist kadın bombacı Ahlam Albashır nereli, Türkiye’ye nasıl geldi?

Taksim saldırganının ismi belli oldu. İstanbul Emniyeti, Taksim saldırganına ilişkin detayları açıkladı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan saldırganın Ahlam Albashır adlı kadın olduğu ortaya çıktı.

TAKSİM BOMBACISI AHLAM ALBASHIR KİMDİR?

İstanbul Emniyeti'nden Taksim saldırganına ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırgan Suriye uyruklu Ahlam Albashır. Bombacı sorguda PKK/PYD bağlantısını itiraf etti." denildi.

TERÖRİST KADIN BOMBACI AHLAM ALBASHIR NERELİ, TÜRKİYE’YE NASIL GELDİ?

Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece'de bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır adlı kadın yakalandı. Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı