Gazete Vatan Logo

‘Takipçisiyim gerekeni yapıyoruz’

Bakan Fatma Şahin’den Zeyid Aslan yorumu

‘Takipçisiyim gerekeni yapıyoruz’

AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın TBMM’de dört kadın gazeteciye yönelik sözleri partisinden de büyük tepki aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, partinin Aslan’ı disipline verdiğinin altını çizerek, “Kurumsal olarak herşeyi yapıyoruz. Bu konuda hassasım ve takipçisi olacağım” dedi. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Şahin, olayın hemen ardından bir kınama mesajı yayınlayarak net bir şekilde mesaj verdiğini söyledi. Şahin, “Şimdi de parti tarafından disiplin kuruluna verildi. Yapılması gereken herşey yapılıyor. Kurumsal manada da yapılması gerekenler yapılıyor. Bireysel olarak da biz üzerimize düşen kısmı söyledik. Takipçisi olacağız. Hem de bu takip kurumsal olarak başladı. Bu konuda gereken neyse de yaparız. Ve gerçekten çok hassasız” dedi.



İkinci defa disipline

Aslan böylece partisi tarafından ikinci kez disiplin kuruluna verilmiş oldu. CHP Milletvekili Kamer Genç’e küfür eden Aslan hem TBMM’den kınama almış hem de Böcek Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı. Şahin önceki gün yaptığı yazılı açıklamada da Aslan’la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “İnternete yansıyan ve bir milletvekilinin kadın gazetecilere söylediği cümleler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim ki; nedeni, gerekçesi ne olursa olsun ilke olarak yanlışa yanlış demek gerekir. Görevi haber yapmak olan kadın gazetecilere sarfedilen sözleri ve kullanılan üslubu, bir kadın, bir anne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınadığımı belirtmek istiyorum. İnsanlar düşüncelerini birçok yol ve üslup ile ifade edebilirler. Aslolan; düşüncenin en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarılmasıdır.”

Kılıçdaroğlu ve Çiçek aradı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKP’li Zeyid Aslan’ın “Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam” sözleriyle taciz ettiği 4 kadın gazeteciyi ve Parlamento Muhabirleri Derneği yönetimini telefonla arayarak üzüntülerini iletti. Çiçek, olayın hemen ardından görüştüğü Parlamento Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini dün de makamında kabul ederek, olaydan duyduğu üzüntüyü aktardı. Bu ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirten Çiçek, Meclis’in yoğun temposu nedeniyle Meclis’in çok gergin olduğunu kendisinin de gördüğünü belirterek, “Ben milletvekili arkadaşlarımıza verdiğim iftarda da söyledim, arkadaşlarımıza ‘dilinizle oruç tutun’ dedim, her zaman da diyorum. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün 4 kadın gazeteciyi arayarak “geçmiş olsun” dedi.

‘Özrü CHP engelledi!’

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin “Zeyit Aslan’ın kadın gazetecilerle yaşadığı diyaloglar Genel Kurul’da da tartışma çıkarttı. AK Parti olarak bir girişimizin olacak mı?” sorusunu şöyle cevapladı: “16-17 günden beridir, yoğun tempodaki milletvekillerinin yorulması, uykuya geçmesi insani bir şeydir. Gidip onu çekip, gidip manşetlere taşımayı doğru bulmuyorum. Ahlaki bulmuyorum. Zeyid Aslan’ın bu tepkisini doğru buluyorum. Ama Zeyid Aslan’ın bayan gazetecilere kurduğu diyaloğu AK Parti’ye de Zeyid Aslan’a da yakıştıramıyorum. Dün özür dilemesi için söz istemiş ancak CHP’liler buna da müsaade etmemişler. CHP’li vekiller, bugüne kadar içerde ve dışarda çok galiz küfürler ettiler. Başbakan’ın talimatıyla Zeyid Aslan disiplin kurulan sevk edilmiştir.”

Haberin Devamı