Gazete Vatan Logo

Tahşiyeciler davasında tüm sanıklara beraat

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen basın kuruluşlarının ‘kumpas kurmak’la suçlandığı soruşturmanın dayanağı Tahşiyeciler beraat etti

Tahşiyeciler davasında tüm sanıklara beraat

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına davanın tamamında tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Nuri Turan, Hüseyin Kaymaz ve Naci Mumcu ve avukatları katıldı. Duruşmada, ‘Tahşiye’ye Kumpas’ davasından yargılanan emniyet görevlileri ve Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatları da hazır bulundu. Davaya katılma talebinde bulunan polislerin ve Hidayet Karaca’nın avukatları, bu davada yargılanan sanıkların şikayeti üzerine müvekkilleri hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını, iki dava arasında hukuki ilişki olduğu iddiasıyla, davaların birleştirilmesini istedi.

‘Bir yanlışlık düzeltildi’

Mahkeme heyeti, ‘Tahşiye’ye Kumpas’ davasından tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve polislerin avukatlarının davaya katılma ve davaların birleştirilmesi taleplerini kabul etmedi. Savcı Bilgin Akpınar, 51 sanığın tamamı için örgüt kurma ve üye olma suçlarından beraatine karar verilmesini, dört sanığın ise ruhsatsız silah bulundurma suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Savcının mütalaası yönünde karar veren mahkeme silahlı terör örgütü kurmak ve üye olmakla suçlanan tüm sanıkları beraat ettirdi. Sanıklardan Mehmet Nuri Turan, Mehmet Sururi Kale, Mehmet Emin Karakaya ve Naci Mumcu Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefetten verilen cezalar ise beş yıl süreyle ertelendi. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan Mehmet Nuri Turan, adliye çıkışı kararla ilgili olarak, “Bir yanl ışlık düzeltildi, hepsi o kadar” dedi.

Haberin Devamı

Tahşiyeciler kim?

‘Tahşiyeciler’ olarak bilinen grubun Gülen Cemaati ve Said-i Nursi’nin Risale-i Nur kanadını örnek aldığı ancak silahlı mücadeleyi savunduğu öne sürülüyor. ‘Paralel yapı’ operasyonlarının ardından ‘Tahşiyeciler’ grubu da şikayetçi olarak savcılığa başvurdu ve emniyet ile bazı bazın mensuplarının kendilerine kumpas kurduğunu iddia etti.