Gazete Vatan Logo

Suriye'ye operasyon mu yapılacak, Suriye harekatı (askeri operasyonu) ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye operasyon sinyali!

Suriye'ye operasyon mu yapılacak, ne zaman? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları “Suriye operasyon sinyali” olarak okunurken Suriye'ye operasyon mu yapılacak, Suriye askeri operasyonu ne zaman? gibi sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Suriye'ye operasyon mu yapılacak, Suriye harekatı (askeri operasyonu) ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye operasyon sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı 16.25'te toplandı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı “Erdoğan, "TSK, MİT, Emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz, operasyon başlayacak. Perşembe günü Milli Güvenlik Kurulu'nda bu hususları değerlendirecek ve enine boyuna ele alacağız" ifadelerini kullanarak Suriye'ye yeni bir askeri operasyon sinyali verdi. Peki, Suriye'ye operasyon yapılacak mı?

SURİYE'YE OPERASYON MU YAPILACAK?

Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır" diyen Erdoğan "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda bu hususları enine boyuna değerlendirerek karar alacaklarını belirten Erdoğan "Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterenler ile kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını bu süreçte bir kez daha görecek ve gelecekteki politikalarımızın referansı yapacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı "Güney sınırlarımız boyunca oluşturduğumuz güvenlik bölgelerinin meşru gayesini sınırlarımızın içinde ve hemen ötesinde yıllardır koruduğumuz, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız milyonlarca insanın sıkıntısını umursamayanların bize verecekleri ne müttefiklik ne de insan hakları dersi olabilir" ifadelerini kullandı.