Gazete Vatan Logo

Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye yeni harekat mi düzenlendi? Suriye'ye yeni operasyon ne zaman?

Suriye'ye operasyon başladı mı, Suriye'ye yeni operasyon ne zaman? Gaziantep Karkamış'taki camilerden gece yarısı "TSK, PKK'ya Suriye'de operasyon yapacak" şeklindeki anons sonrası Suriye’ye operasyon yapılıp yapılmayacağı merak edilmeye başlandı.

Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye yeni harekat mi düzenlendi? Suriye'ye yeni operasyon ne zaman?

Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik terör operasyonunun başladığı iddialarının üstüne Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camilerden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya operasyon gerçekleştireceğine dair anons yapılması vatandaşların “Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye yeni harekat mi düzenlendi? Suriye'ye yeni operasyon ne zaman?” sorularını sorgulamasına neden oldu.  

Suriye operasyonu başladı mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölcük'te düzenlenen 17 Ağustos Deprem Anması programından ayrıldığı sırada Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde camilerden yapılan anonslarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda vali bey ile biraz önce konuştum. Öyle bir sokağa çıkma yasağı filan söz konusu değil. Sadece anladığım kadarıyla ufak bir uyarı söz konusu olacakmış. Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Yani bu tip işlerde kamu görevlilerine ikazım soğukkanlı olmalarıdır" dedi. Diğer yandan Gaziantep Valilisi Davut Gül, "Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Validen açıklama: Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır

Gaziantep Valisi Davut Gül, Karkamış ilçesindeki camilerde yapılan anonsların maksadını aştığını ve sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Vali Gül, operasyon başlayacağına dair açıklamaların yer aldığı cami anons videolarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Konunun incelendiğini bildiren Gül, "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı gibi bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." ifadelerini kullandı.