Gazete Vatan Logo

‘Suriye’de 4 Türk pilot yakalandı’ iddiası

Bomba etkisi yaratacak iddia...

‘Suriye’de 4 Türk pilot yakalandı’ iddiası

Suriye’de rejim yanlısı El Vatan gazetesi, Halep’te bir askeri havaalanına muhaliflerle birlikte sızmaya çalışan 4 Türk pilotu yakaladıklarını öne sürdü. Türk dışişleri ve TSK iddiaları yalanladı...

Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışmaların yoğunlaştığı ülkenin ikinci büyük kenti Halep’te 4 Türk pilotun gözaltına alındığı öne sürüldü. Suriye’de rejim yanlısı yayın yapan El Vatan gazetesi, önceki gün kalabalık silahlı muhalif grubun Humus yakınlarında bulunan Kwers Askeri Havaalanı’na saldırdığını, bu sırada havaalanına sızmaya çalışan 4 Türk pilotun da güvenlik güçleri tarafından yakalandığını öne sürdü.

‘100 muhalif öldü’

Çatışmalar sırasında 100 kadar muhalifin öldürüldüğünü öne süren gazete, muhalif güçlerin ana hedefinin kontrol kulesi olduğunu, Türk pilotların askeri bölgeye silahlı muhalif grup eşliğinde geldiğini yazdı. Gözaltına alındığı iddia edilen 4 Türk pilotun isimleri ve akıbeti hakkında ise açıklama yapılmadı. Aynı haberi Rus Ria Novosti Haber Ajansı ve Çin resmi haber ajansı Xinhua da okuyucularına duyurdu.

El Vatan ile Rus ve Çin basınının haberleri üzerine aradığımız Türk Dışişleri kaynakları ise iddiaları yalanladı. Yetkililer VATAN’a, 4 Türk pilotun Suriye tarafından gözaltına alındığı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

TSK: İddialar yalan

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askeri bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı” iddialarının gerçek dışı olduğu bildirildi. “Basın Yayın Organlarında Yer Alan Haber Hakkında” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1. Bugün yabancı bir gazetede ve buna bağlı olarak çeşitli yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askerÓ bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı iddia edilmiştir.

2. Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır.”


‘Esad’ın ganimetleri bunlar’

Özgür Suriye Ordusu, Halep’te hezimete uğradı ama kuzeydeki İdlib kenti yakınlarında bulunan Vadi El-Daif askeri havalimanına önceki gün düzenlediği geniş çaplı bir saldırıda başarılı oldu. Havaalanının kontrolünü ele geçiren muhalif güçler, askeri malzemelere el koydu.


Yılbaşı içkileri kanalizasyona

Suriye’de yeni yıl için Humus’tan Halep’e nakledilen iki kamyon içkiye muhalif güçler el koydu. El konulan yüzlerce şişe içki kanalizasyona döküldü.

Haberin Devamı