Gazete Vatan Logo

Su birikintisine patlayıcı tuzağı

Yüksekova’da, su birikintisi içinde tespit edilen, plastik torba ve bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar imha edildi

Su birikintisine patlayıcı tuzağı

Bölgede el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın arama çalışmalarını sürdüren Mayın ve EYP Tespit Timi (METİ), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde su birikintisi içinde tespit ettiği patlayıcıları imha etti. Edinilen bilgiye göre METİ, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4 Nisan’da su birikintisi içinde, plastik torba ve bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıları tespit ederek imhasını gerçekleştirdi.

Her taşın altında...

METİ’nin çalışmaları sırasında vatandaşların tahliye ettiği binalara teröristlerce çok sayıda mutfak tüpü yerleştirildiği ortaya çıkarken, bunların çoğunun, üzerleri kesilerek EYP amaçlı kullanıma hazır hale getirildiği tespit edildi. Bölgenin geçiş yapılabilecek hemen her noktasının terör örgütü mensuplarınca EYP’lerle tuzaklandığı belirlenirken, kilit taşları ile mıcır zemin kaplanarak üstü kapatılan EYP’lerin, bulunmadığı takdirde, bölge teröristlerden temizlendikten sonra da vatandaşlar için ölümcül bir tuzak olarak kalacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı