Gazete Vatan Logo

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları online nasıl yapılıyor?

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları artık internet üzerinden yapılabiliyor. SSK BAĞ-KUR sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların kurumlara gitmesine gerek kalmadı. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleriyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları online nasıl yapılıyor?

Eskiden çoğu resmi işlemi yapmak için kamu kurumlarına gidilmesi gerekiyordu. Artık devlet tarafından işlemler yavaş yavaş internet üzerine alınmakta. Devletin bu işlemlerin internet üzerinden yapılmasını sağlaması vatandaş ve kurumlara açısından büyük fayda sağlıyor. Vatandaşlar onlarca kişi sıra beklemekten ve yaşamış oldukları zaman kaybından kurtulmuştur. Kurumlara sağladığı fayda ise kuruma işlem için gelen vatandaş azaldıkça kurumun verdiği hizmet kalitesi ona göre artış göstermektedir. Sadece bir gün içerisinde binlerce vatandaşın kurumu ziyaret etmesi kurum çalışanlarını olumsuz etkiliyordu.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletin resmi internet sayfası olan e-Devlet ile kamu kurum ve kuruluşlarına giderek yapılan tüm işlemler tek çatı altında toplandı. Vatandaşlar istedikleri zaman istedikleri yerde sisteme giriş yapıp işlem yapabiliyor. SSK ve BAĞ-KUR sorgulama işlemleri de e-Devlet kapsamında yapılmaktadır. SSK ve BAĞ-KUR sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşların kurumlarda saatlerce sıra beklemesine gerek yok. İnternet üzerinden e-Devlet ile kısa sürede halledebilirler. SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları vatandaşlar için önem taşıyor. Bu sorgulamaları her zaman yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

SSK (4A) Sorgulamaları

SSK (4A) sorgulamaları e-Devlet resmi internet sayfası üzerinden yapılmaktadır. Bu işlem için e-Devlet şifresi almanız en önemli koşuldur. Sorgulama yapmak için e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. E-Devlet internet sayfasında en sağ köşede Sisteme Giriş butonunu göreceksiniz, butona tıklayınız. Karşınıza gelen ekrandan e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Ana sayfada e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. E-Hizmetler bağlantısına tıklayınca karşınıza kurumlar ve hizmetleri sıralanacaktır. 4A sorgulamaları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki sorgulamalardır. E-Devlet 4A hizmetleri arasında A Hizmetleri 4A Sigortalılık Bildirimi, 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri, 4A Banka ve Adres Değişikliği, 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama, 4A Emeklilik Kaydı, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4A Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama, 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama bulunuyor. Kullanmak istediğiniz herhangi başlığı incelemek için yapmanız gereken tek şey üzerine tıklamak üzerine tıkladıktan sonra sorgulama sayfası direk karşınıza gelecektir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR (4B) Sorgulamaları

4B sorgulamaları da 4A ile aynı yapılmıştır. E-Devlet internet sayfasında en sağ köşede Sisteme Giriş butonunu göreceksiniz, butona tıklayınız. Karşınıza gelen ekrandan e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Ana sayfada e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. E-Hizmetler bağlantısına tıklayınca karşınıza kurumlar ve hizmetleri sıralanacaktır. 4B sorgulamaları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki sorgulamalardır. Bu yüzden bu problem konusunda kolay bir çözüm bulunabilir. BAĞ-KUR (4B) kapsamındaki hizmetler; 4B Hizmetleri, 4B 6736 Yapılandırma Borç Bilgileri, 4B 6736 Yapılandırma Ön Bilgileri, 4B Banka ve Adres Değişikliği, 4B Basamak Bilgisi, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Emekli Aylık Bilgisi, 4B Hak Sahipliği, 4B Hizmet Bilgisi, 4B Ödeme Dökümü, 4B Tescil Kaydı, 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi, 4B Emekli Aylığı Hesaplama, 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı…

Haberin Devamı

E-Devlet Şifresi nasıl Alınır?

E-Devlet şifresi PTT tarafından verilmektedir. T.C. kimlik kartınız ile en yakın PTT’ye e-Devlet şifresi başvurusunda bulununuz. Kısa süre içerisinde size e-Devlet şifresini teslim edecekler. Aldığınız şifre ile e-Devlet internet sayfasına giriş yapabilirsiniz.