Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına ait hizmet sorgulamaları!

İnternet sistemi ile SSK ve Bağ-Kur hizmetlerine ait sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri kısa sürede gerçekleştirilebilen işlemlerdendir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile neleri öğrenebileceğinizi haberimizde bulabilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına ait hizmet sorgulamaları!

Ülkemizde yaşamakta olan vatandaşlar yıllardır yoğun iş ortamında çalışarak geçimlerini sağlayabilmektedirler. Bu yoğun iş ortamının bir de daha sonrasında avantaja dönüştürülerek emeklilik yılları başlamaktadır. İnsanlar çalıştıkları iş alanlarına göre farklı farklı sağlık güvenlik kurumlarına bağlı olan sosyal güvenceleri bulunmaktadır. Bu sosyal güvenceler vatandaşları güvence altına almaktadır. Sağlık alanında eğer vatandaşların sosyal güvenceleri var ise çok büyük avantajlardan yararlanabilirler. Ama bu avantajlardan yararlanabilmek için vatandaşlar her ay düzenli olarak bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumlarına prim yatırmaları gerekir. Bu primler düzenli bir şekilde yatması gerekir. Yoksa vatandaşların sağlık güvenceleri kesilerek hastanelerin avantajlarından yararlanamazlar. Vatandaşların her ay düzenli olarak primleri yattığı sürece hastanelerden büyük ölçüde yararlanabilirler. Ve de emeklilik yaşları gelince bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumlarından emekli olabilme imkanı sağlarlar.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde yaşamakta olan her Türk vatandaşın emekli olabilme hakkı vardır. Vatandaşlar genel olarak her aman SSK ve Bağ- kur sorgulama yapmaktadırlar. Bu işlemleri yapmak için vatandaşlar SGK kurumlarına giderek sorgulama işlemlerini yapabilmektedir. Fakat vatandaşlar bu sorgulama işlemlerini yapmak için oldukça aman kaybı yaşarlar. zaten genel olarak SGK kurumlarında yapılmakta olan işlemler çok yoğun talebi olan işlemlerdir. Vatandaşlar bu yoğun kalabalıktan gerekli hizmetleri alamayabilirler. Ya da saatler süren işlem sırası bekleyebilirler. Bu sorunlardan vatandaşlar çok fala yakınmaktadırlar.

Bu kalabalıktan şikayet eden vatandaşlar için yeni bir uygulama tasarlanmıştır. Son on yıldır teknoloji oldukça ilerlemiştir ve hale ilerlemeye devam etmektedir. Bu ilerleme ile de bir çok alanda bir çok yenilikler yapılmaktadır. Bu yenilikler sayesinde vatandaşlar oldukça rahata ermişlerdir Çünkü bu yenilikler vatandaşların işlem yapabilmesi için daha kolay bir yöntem ortaya atılmıştır. Bu uygulamanın adı online işlemlerdir. Online işlemler internet aracılığı ile yapılmaktadır. İnternet bağlantısı teknolojinin gelişmesi ile oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu online işlemler arttıkça vatandaşlar arasında yaygın bir şekilde kullanılır olmuştur. Devlet tarafından vatandaşlar için bir uygulama tasarlanmıştır. Bu uygulamanın adı hepimizin da artık yakından takip ettiği e- devlet sistemidir.

Haberin Devamı

E- devlet sistemi bünyesinde bir çok işlem barındırmaktadır. Bu işlemler sadece tek bir alandan değildir bir çok alanda işlemler bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden SSK ve bağ- kur sorgulama işlemleri de yapılmaktadır. SSK ve Bağ- kur işlemlerini e- devlet sistemi üzerinde yapabilmeniz için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan her işlem için şifre istemektedir. E- devlet şifresi almak oldukça kolay bir işlemdir. Herhangi bir PTT şubesinden T.C. kimlik kartınız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifresini sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden SSK ve Bağ-kur sorgulamasını çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı