Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini nasıl kullanabiliriz?

SSK ve Bağ-Kur sigortalısı artık internette E-SGK uygulamaları ile güncel sigorta hizmet dökümlerini alabiliyor. İnternet üzerinde SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri SSK ve Bağ-Kur mükelleflerince E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sisteminde yapılacak SSK Bağ-Kur sorgulama için E-Devlet kimlik doğrulamasının yapılması gerekiyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini nasıl kullanabiliriz?

Teknoloji dünyası, Türkiye’de kurumsal ve kamu alanında da etkin şekilde kullanılmaya ve ciddi etkilerde bulunmaya başladı. Özellikle Türk kamu kurum ve kuruluşları tarafından son birkaç yıl içerisinde internet altyapısının etkin biçimde kullanılmaya başlanması, sanal platform üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir kamu hizmet ağının ortaya çıkmasına imkan sağladı. Son yıllarda internet ortamı üzerinde vatandaşın hizmetine sunulan kamu hizmet uygulamaları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan hizmetlerin sanal ortama ulaştırılmasını sağlıyor. Bu doğrultu da elektronik ortam yapısını aktif şekilde kullanan başlıca kamu kurumlarından birisi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ön plana çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulan oldukça geniş kapsamlı hizmet ağı e-SGK uygulamaları ile vatandaşlara sunuluyor. Bu çerçevede günümüzün SSK ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından internet üzerinde online SSK Bağkur sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir e-SGK uygulaması sigorta mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan e-SGK uygulamaları aracılığı ile sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilen online SSK Bağkur sorgulama işlemleri günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yaygın ve sık bir şekilde tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur mükellefleri tarafından kullanılmaktadır. Türkiye’de milyonlarca özel sektör çalışanı olması dolayısı ile Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışması dolayısı ile Bağkur sigortası mükellefi olan vatandaşların güncel sigorta hizmet dökümlerine kolaylıkla ulaşabilmeleri için online SSK Bağkur sorgulama işlem kolaylığı internette sunuluyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların nerede olursa olsun internet ortamına kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı olduğundan internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK uygulamaları SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile birlikte SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta hizmet dökümlerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri mümkün hale geliyor. Günümüz modern teknolojisini yaşamının her alanında en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri sigorta hizmet dökümü yani sigorta sicil numarası, sigorta prim ödeme bilgileri, sigorta ilk işe giriş tarihi, sigorta müstahaklık durumu ve sigorta hak sahipliği gibi bilgilerini internet ortamı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemi ile dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK uygulamalarının kullanılabildiği sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyen tüm SSK ve Bağkur sigortalısının öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını tamamlayan SSK ve Bağkur sigortalısı SSK Bağkur sorgulama işlemi dahilinde SSK hizmet dökümü için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur hizmet dökümü için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranına giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı