Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kimler yapabiliyor?

SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşunun ülkemiz vatandaşlarına sunmuş olduğu sistemlerden biridir. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi bu sigorta kuruluşlarından herhangi birine kaydı olan vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır. Siz de bu sigorta kuruluşlarından birine kayıtlı iseniz SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi dijital ortamlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kimler yapabiliyor?

İnsanlar belirli bir yaşa geldikten sonra gerek kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için gerek yaşamsal faaliyetlerini devam ettirmek için çalışma hayatına atılmak zorundadır. Kimi insan kendi işini kurarken kimi insan da herhangi bir kimsenin yanında işçi olarak çalışmaktadır. Bildiğiniz üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kuruluşu çalışma hayatına atılan insanlarımıza belirli güvenceler getirmiştir. Bu güvenceler Yine SGK kuruluşunun sunmuş olduğu sigorta kuruluşları ile gerçekleşmektedir. Sigorta kuruluşları vatandaşlara belirli bir yaşa geldiğinde emeklilik hakkında ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmaya kadar pek çok sistem üzerinden yararlanmasını sağlamaktadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Örneğin herhangi bir kimse yanında işçi olarak çalışa bir kimseye iş yeri tarafından zorunlu olarak SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) kuruluşu tarafından sigortalandırma yapılmak zorundadır. Bu sigortanın aylık olarak belirli ödenen primleri vardır. Bu ödenen primler sayesinde bizler ücretsiz sağlık hizmetlerinden ve yaşımız geldiğinde emeklilik hakkında yararlanma şansına sahip olacağız. Kendi işini yapan bir kimse ise iş yeri ruhsatına bağlı olarak kendini BAĞ-KUR kuruluşu altında sigortalandırma yapmak zorundadır. BAĞ-KUR sigorta kuruluşunun da aylık olarak ödenen belirli primleri vardır. Bu primler neticesinde ücretsiz sağlık ve yaşımız geldiğinde emeklilik hakkı bizleri beklemektedir. Ancak günümüz şartlarında maddi anlamda çoğu insan çoğu aile güçlük çekmektedir. Bu sebeple de sigorta primlerini ödemek zor bir hal alabilmektedir. Sigorta primlerini ödeyemeyen insanlar için SGK kuruluşu mükemmel bir sistem geliştirmiştir. SSK BAĞ-KUR sorgulama adı altında hizmet veren bu sistem vatandaşlarımızın ödeyemediği primler yada ileri tarihli ödenecek olan primler hakkında bilgi sahibi olması için kullanılmaktadır. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden hizmet vermektedir. e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için dijital ortam üzerinden yapılan tüm resmi işlemleri kendi bünyesi altında toplamıştır. Bu sayede yapacak olduğumuz tüm resmi işlemler için e Devlet resmi internet sitesine giriş yapmamız gerekmektedir. e Devlet bünyesi altında hizmet veren resmi işlemlerden biri de SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemidir. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerimizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliği almamız gerekmektedir. Bu e Devlet üyeliği için ise herhangi bir PTT şubesine gitmemiz gereklidir. Şube üzerinde vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğimizi beyan ederek 2 TL işlem ücreti ödememiz halinde e Devlet üyeliği alabiliriz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sistem üzerinden bir çok resmi işlem yapabiliriz. Bu sebeple ana sayfa üzerinde bir arama kutucuğu vardır. Bu arama kutucuğuna SSK BAĞ-KUR sorgulama yazmamız halinde karşımıza çıkacak olan sayfa üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizde SSK BAĞ-KUR primleriniz hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız hemen SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemini kullanınız.

Haberin Devamı