Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için E-SGK ağı geliştirildi!

İnternette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-SGK ağı uygulamaları ile internette SSK Bağkur sorgulama yapılabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet erişiminin olduğu her yerden yapabiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri için SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için E-SGK ağı geliştirildi!

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojilerinin, Türkiye’de sürekli olarak daha yoğun kullanım seviyelerine ulaşması ile birlikte dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde olduğu gibi toplum genelinde internet hizmetlerine olan ilginin hızla artış göstermesine neden oluyor. Günümüzde vatandaşlarına artık internet ortamı üzerinden işlemlerini çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan internet hizmetlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından online SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunulmaya başlandı. Vatandaşlara yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulmakta olan dijital hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde bu alandaki işlemlerinde gerçekleştirilebilmesi ve bu şekilde vatandaşların artık günlük yaşantıları içerisinde çeşitli zaman kayıpları ile karşı karşıya kalmalarının önüne geçilebilmesi sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) resmi e-SGK ağı uygulamaları, Türkiye’de özel sektör çalışanları olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve kendi nam ve adına çalışan vatandaşlar olan Bağkur mükelleflerinin güncel sigortalılık bilgilerini SSK Bağkur sorgulama işlemini internetten yaparak, öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ve Bağkur mükellefleri tarafından güncel sigortalılık bilgilerinin öğrenilebilmesi amacı ile gerçekleştirilebilmekte olunan SSK Bağkur sorgulama işlemleri için internet üzerinde yer alan işlem kanalı olan e-SGK ağı uygulamaları tercih ediliyor.

Bu şekilde Türkiye’de hem 4A hem de 4B sigortalılık durumlarına ilişkin olarak güncel bilgilerin internet ortamı üzerinden kolay bir şekilde öğrenilebilmesi sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) online hizmet uygulamaları aracılığı ile sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK ve Bağkur sigorta hizmet dökümü bilgilerine ulaşılabiliyor olması nedeni ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri genel olarak artık SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından son yıllarda hızla gelişen modern teknolojilerin Türkiye’de sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında son derece etkin ve aktif bir şekilde kullanılıyor olması sayesinde tüm SSK ve Bağkur mükellefleri güncel sigortalılıklarına ilişkin olarak işlemlerini gerçekleştirirken, modern yüzyıl Türkiye’sinin internet teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklardan yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde sunulan e-SGK ağı uygulamalarının 7 gün 24 saat son derece pratik bir şekilde internet erişiminin söz konusu olduğu her noktadan kullanılabiliyor olması da SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemi için bu işlem kanalını yoğun şekilde tercih etmesine neden oluyor. SSK ve Bağkur mükelleflerinin e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. E-Devlet giriş ekranında kimlik doğrulamasını yapan SSK ve Bağkur mükellefleri, sanal devlet kapısının e-hizmetler sayfasında bulunan e-SGK ağı uygulamaları ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini SSK için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı