Gazete Vatan Logo

‘Sözde vekiller’ için hodri meydan

HDP’li milletvekillerini kasteden Başbakan Davutoğlu, “Sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili teklifi veriyoruz. İşte meydan, işte Genel Kurul” dedi

‘Sözde vekiller’ için hodri meydan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, haklarında terör suçlamasıyla fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için tekliflerini vereceklerini açıkladı. Davutoğlu, dün AK Parti grubunda özetle şunları söyledi:

Muhalefete çağrı

“Milletimizin vicdanında derin bir yara olan teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili geçen hafta anayasa değişiklik teklifini imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı. Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclis’te olacak ve her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş ortaya çıkacak. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini bu Meclis’te barındırıyormuş kim barındırmıyormuş ortaya çıkacak. Çok hızlı bir şekilde konuyu görüşeceğiz. Muhalefete çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır.”

‘İşte meydan’

“Eğer korktukları, çekindikleri bir şey yoksa işte meydan, işte Genel Kurul. Aylarca, yıllarca, ‘Ak Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekiniyor’ diyerek propaganda yaptıktan sonra şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar? Ayrıca diğer bir muhalefet partisi ‘teröristleri destekleyenleri Meclis’ten çıkaralım’ çağrısında bulunurken, bakalım şimdi nasıl oy kullanacak? Hesap vermekten korkanlar bu Meclis’te bakalım bu teklifimize nasıl cevap verecekler?”

Haberin Devamı