Gazete Vatan Logo

Sosyal yardımlaşma kira yardımı başvuru formu – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı başvurusu 2020

Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvurusu e devletten nasıl yapılır? Kira yardımı alabilmek için gerekli evrakları nelerdir? Soruları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan kira yardımı duyurusundan sonra merak ediliyor. Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle dönüşüm projesi kapsamında verilen kira yardımı 36 aydan 48 aya çıkarıldığını duyuran Bakan Kurum, ihtiyaç sahiplerine de kira yardımı yapılacağını ifade etti. İşte detaylar…

Sosyal yardımlaşma kira yardımı başvuru formu – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı başvurusu 2020

Kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2020? Kira yardımı başvuru formu doldurmak gerekiyor mu? Sorularının cevapları araştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ilgili açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde kira yardımıyla ilgili yaptığı açıklamada 36 aylık kira yardımı süresini 48 aya çıkarıldığını açıkladı. Diğer taraftan ise ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılacağını duyurdu.

Bakan Kurum, “Riskli ve rezerv yapı alanlarında muhtelif sebeplerle dönüşüm projesi bitmediği için evini alamayan vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkarıyoruz” bilgisini paylaştı.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Kira yardımı başvuruları Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 'na yapılmaktadır. Kira yardımı ve diğer yardımlardan yararlanılabilmesi için, yardıma muhtaç şahısların bireysel başvuruları gerekmektedir. Bunun dışında belediyeler tarafından bu kişilerin tespiti ile şahısların başvurması gibi bir şart aranmaksızın da yardım yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Kentsel dönüşüm kira yardımı için:

Sayfa açıldıktan sonra, “Tüzel kişilik ve Kendim İçin” seçeneklerinden kira yardımı talep ettiğiniz kirada oturduğunuz eviniz ise “Kendim İçin” seçeneğine tıklayın. Dükkân ve işletme için kira yardımı almak istiyorsanız “Tüzel kişilik” seçeneğini seçmelisiniz.

Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sağ alt kısımda bulunan “İleri” seçeneğine basın ve ileryin. Çıkan sayfada yardım talepleri var. “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” seçeneğini seçtikten sonra, başvuruyu sonlandırıyoruz.

İhtiyaç sahiplerine kira yardımı içim:

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kira Yardımı Yapıyor! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıfları vasıtası ile kira yardımı talep edebilirsiniz. ALO 170 numaralı hat Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

KİRA YARDIMI BAŞVURUSUNDA GEREKLİ EVRAKLAR

T.C. kimlik fotokopisi
İkametgâh belgesi
Gelir belgesi
Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı
Kira Yardımı Başvurusu
Kira Yardımı Başvurusu

Bu evraklar ile birlikte SYDV'lere giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğunuza dair bir dilekçe hazırlamalısınız. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde bulunan kurul tarafından yerinde inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğuna bakılmaktadır. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanmaktadır.