Gazete Vatan Logo

Son Hıçkırık filmi ne zaman çekildi? Son Hıçkırık filmi oyuncuları kim?

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı, senaryosunu da Sadık Şendil’in kaleme aldığı Son Hıçkırık filmi bir Yeşilçam klasiği olarak dönemin öne çıkan yapımları arasındadır. Son Hıçkırık Kerime Nadir’in 1955 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Peki, Son Hıçkırık filmi ne zaman çekildi? Son Hıçkırık şarkısı kimin? İşte Son Hıçkırık oyuncuları…

Son Hıçkırık filmi ne zaman çekildi? Son Hıçkırık filmi oyuncuları kim?

Bir Yeşilçam Klasiği olan Son Hıçkırık filmi Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Ertem Eğilmez tarafından çekildi. Kerime Nadir’in aynı adlı romanından uyarlanan Son Hıçkırık gerek oyuncuları ve hikayesi gerekse müzikleri ile döneminin oldukça dikkat çeken yapımlarından biri oldu. Peki, Son Hıçkırık ne zaman çekildi? Son Hıçkırık şarkısı kimin? Son Hıçkırık filmindeki müzikler kimlere ait? İşte Son Hıçkırık filminin hikayesi ve oyuncuları hakkındaki bilgiler…

SON HIÇKIRIK FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Son Hıçkırık, 1971 yılında Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Ertem Eğilmez'in yönettiği dram türünde uyarlama filmdir. Filmin senaryosu Sadık Şendil tarafından kaleme alınmıştır. Başrollerini Hülya Koçyiğit, Kartal Tibet ve Metin Serezli'nin paylaştığı filmin yardımcı rollerinde de önemli karakter oyuncuları yer almıştır. Kerime Nadir'in 1955 tarihli Son Hıçkırık romanından uyarlanmıştır. Film uyarlaması aşamasında içerik farklılaştırılmıştır.

SON HIÇKIRIK FİLMİNİN KONUSU

Film, eşinin ölümünden sonra yas tutan Kenan Bey’in yıllar sonra tanıdığı Handan ile olan ilişkisini anlatır. Kenan ve Nalan birbirlerine âşıktır. Nalan’ın umutsuz âşığı İlhami, nikâh anında Nalan’ı öldürür. Eşinin ölümünden sonra eve kapanan Kenan Bey, yıllar sonra Nalan’ın yeğeni Handan’ı evlat edinir. Kenan Bey’in yanında yaşamaya başlayan Handan, İlhami Bey’in oğlu Ferit’e âşık olur. Bu aşka karşı çıkan Kenan ve Handan’ı zor bir süreç beklemektedir.

Haberin Devamı

SON HIÇKIRIK FİLMİNİN OYUNCULARI

Kartal Tibet - Ferit ve İlhami

Hülya Koçyiğit - Handan ve Nalan

Metin Serezli - Kenan

Münir Özkul - Ferhat Dayı

Ahmet Turgutlu - Kır Kahvecisi

Önder Somer - Doktor Bülent

Güzin Özipek - Falcı

Akif Coşkun - Kapıcı

Faik Coşkun - Lokantacı

Nezihe Güler - Müdüre

Ali Demir - Postacı

Kaya Volkan – Yüzbaşı

FİLM MÜZİKLERİ

Filmde fon müziği olarak 32 dakika boyunca bestesi Şekip Ayhan Özışık'a ait olan Son Hıçkırık şarkısı kullanılmıştır. Ayrıca Necip Celal Andel’in ‘Ayrılık’ tangosu şarkısı da filmde kullanılmıştır.

Filmde kullanılan diğer müzikler ise şu şekilde:

Haberin Devamı

- Johann Sebastian Bach'ın Toccata ve Füg Re minör BWV 565 (1703/07) eseri,

- 'Paul Mauriat Orkestrası'nın 'Le Passager De La Pluie' (1971) albümünden 'A Chaque Printemps (All Kinds Of Everything)' (1970) (Derry Lindsay / Jackie Smith) ve "C'est La Vie, Lily" (1969) eserleri. (Joe Dassin)

- Paul Mauriat'nın "Comme J'ai Toujours Envie D'aimer" (1971) albümünden "L'Aigle Noir" (1961) eseri. (Barbara)

- 1964 tarihli Dead Ringer filminden André Previn'in 'Main Title', 'The Dog Attacks' ve 'The Police Is Waiting' eserleri.

- 1964 tarihli Zorba filminden Mikis Theodorakis'in 'Life Goes On'.

- 1966 tarihli 'Arabesque' albümünden Henry Mancini'nin 'Aquarium Scene / Dream Street' bestesi.

- 1960 tarihli The Magnificent Seven filminden Leonard Bernstein'ın "Calvera's Visit / Council Of War" adlı eseri.