Gazete Vatan Logo

Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem! Son dakika… İstanbul'da da hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, İstanbul ve birçok çevre ilde hissedildi. Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını belirtti.

AFAD tarafından yapılan yeni açıklamada, Düzce'de saat 15.40'ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15:57'de 4.3 büyüklüğünde ikinci depremin meydan geldiği duyuruldu.

Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem! Son dakika… İstanbul'da da hissedildi!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli, Sakarya ve Bolu'da da hissedildi.

Kocaeli'nin İzmit ve Gölcük ilçelerinde vatandaşlar depremin ardından kısa süreli panik yaşadı.

Ankara Karayolu Caddesi'ndeki bankalarda çalışan personeller ve esnaf, hızla dışarı çıkarak bir süre bekledi.

 

Vali Seddar Yavuz, AA muhabirine, depremi yoğun şekilde hissettiklerini, şu ana kadar kendilerine gelen herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi.

AFAD ekiplerini yine de teyakkuza geçirdiklerini aktaran Yavuz, "Tüm hemşehrilerimize ve Düzcelilere geçmiş olsun diliyoruz." dedi.

 

SAKARYA

Sakarya'da da deprem kentin büyük bölümünde vatandaşlar tarafından hissedildi.

Kentte yoğun kalabalığın bulunduğu Çark Caddesi'nde dükkanlarda bulunan vatandaşlar ve esnaf, bir süre dışarıda bekledi. Vatandaşlardan bazıları, telefonla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, ilimizde de hissedilmiştir. Sahada yaptığımız taramalardan ve 112 Çağrı Merkezimize şu ana kadar olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BOLU

Bolu'da ise depremi hisseden vatandaşlar ve esnaf, bir süre dışarıda bekleyerek telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Vali Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Deprem ilimizde de hissedilmiş olup yapılan ilk araştırmalar neticesinde herhangi bir olumsuzluk bildirimi alınmamıştır. Tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletir, tedbirli olunmasını rica ederim. Rabbim tekrarından korusun."

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

Haberin Devamı

DEPREM ANI KAMERAYA BÖYLE YANSIDI

Düzce'de deprem anı güvenlik kamerasına yansıdı! Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

 

BELEDİYE BAŞKANI ÖZLÜ: KÖTÜ HABER YOK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, CNN Türk yayınına katıldı. Özlü şunları aktardı:

"Şu ana kadar bize gelen olumsuz bir durum yok. Düzce bildiğiniz gibi depremi daha önce de yaşadı. Düzce Deprem konusunda deneyimlidir. Ben Düzceli kardeşlerimin soğukkanlı olmasını öneriyorum, panik yapmasınlar. Düzce’de yapı stoğu bir taraftan yeniyken, yatay mimari esastır. Çok şükür bize gelen olumsuz bir Haber yok."

YAKINLARININ YANINA GİTTİLER

Düzce'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar, açık alanlarda toplanarak depremin korkusunu aşmayı bekledi. Birçok vatandaş, köylerine ve az katlı evleri olan akrabalarına gitti. Kentin bazı işlek kavşaklarında yoğun araç trafiği oluştu. 12 Kasım 1999 depremini de yaşayan vatandaşlar, deprem gerçeğiyle yaşamaya alışmaları gerektiğini söyledi.

5 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, deprem sırasında yaşadıkları panik nedeniyle 5 kişinin hastaneye başvurduğunu, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Düzce'de deprem anları böyle görüntülendi! Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem anları güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

İSTANBUL'DA OLUMSUZ GELİŞME YAŞANMADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, korkutan sarsıntıyla ilgili "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı." açıklamasında bulundu.

'HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM'

CNN Türk yayınına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Mutlaka İstanbul'un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa'daki bir deprem de İstanbul'da da etkili olabilir. Kaçınılmaz gerçekle ilgili hazırlıklı olmamız gerekiyor." dedi.

4.3'LÜK YENİ DEPREM

AFAD tarafından yapılan yeni açıklamada, Merkezüssü Düzce'de saat 15.40'ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15:57'de 4.3 büyüklüğünde ikinci depremin meydan geldiği duyuruldu.