Gazete Vatan Logo

'Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz!'

Erdoğan Şanlıurfalılar'ı böyle uyardı

'Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyesi BDP yönetiminde bulunan Viranşehir’i, modern bir şehir haline getireceklerini belirterek, “Şimdi bu Viranşehir’in haline bakıyorum. Niçin bu şehir viran, buna bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım” dedi.

Başbakan Erdoğan, Viranşehir’de katıldığı toplu açılış töreninde, vatandaşlara seslendi. AK Parti’nin özelliğinin, sadece belli bir etnik unsuru değil, “tüm yaratılanları Yaradan’dan ötürü sevmek” olduğunu dile getiren Erdoğan, “Ben Türk’ü de seviyorum, Arap’ı da seviyorum, Kürt’ü de seviyorum. Ama Kürt olduğu için değil, Arap olduğu, Türk olduğu için değil, Yaradan’dan ötürü seviyorum. Onun için AK Parti iktidarı güçlü” diye konuştu.
Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz

“EFENDİ OLMAYA GELMEDİK, HİZMETKAR OLMAYA GELDİK”

“Şimdi bu Viranşehir’in haline bakıyorum. Niçin bu şehir viran, buna bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım, diyorum. 3 dönem burada yerel yönetimi kazanacaksın, şu hale bak. Benim vatandaşım insanca yaşama hakkına sahip değil mi? Çamur içinde yaşamaya mahkum mu? Her taraf niçin pırıl pırıl olmasın? Buna siz layık mısınız?” diye soran ve belediyeyi eleştiren Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa’yı büyükşehir yaptıklarını hatırlatarak, şimdi de büyükşehir belediyesiyle birlikte Viranşehir’i, modern şehre dönüştürmek istediklerini söyledi. “Türkiye’yi kalkındırma, büyütme, geliştirme” hedefleri doğrultusunda 81 ile ve bütün ilçelere, mahallelere, köylere yatırım, hizmet götürdüklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz nasıl İstanbul’u virane halde alıp modern bir hale getirdiysek, inşallah Viranşehir’i de modern bir şehir haline getireceğiz. Artık köy yok, artık mezra yok. İnşallah buralar modern mahalleler haline gelecek. Artık Viranşehir’in köyü olmayacak, mahallesi olacak. Oraya büyükşehir de hizmet götürecek, Viranşehir ilçesi de hizmet götürecek. Oranın kanalizasyonları artık ortadan akmayacak. Kanalizasyon teşkilatı kurulacak ve kanalizasyon sistemi içerisinde akacak. Benim vatandaşım o pislikleri koklamaya mahkum değil. İnsanca yaşayacak. Bunu biz gerçekleştiririz. Biz sizi seviyoruz be. Biz size aşığız be. Biz sizin dertliniziz. Onun için Aşık Veysel gibi çıktık yola, ‘Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Gideceğiz gündüz gece. Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik.”

KAÇAK ELEKTRİK UYARISI

Erdoğan, iktidarda oldukları son 10 yıllık süreçte, Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki 10 yılda, yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde 2023’te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğiz. Bunu yapar mıyız? Yaparız. Bu millet azmetti mi, yapar. Benim sizden bir ricam var. Herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız, değil mi? Çünkü siz haramı, helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki, Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez” dedi.

Haberin Devamı