Gazete Vatan Logo

‘Siyasi darbe gibi’

Uluslararası medya, seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferi olarak değerlendirdi. Amerikan Washington Post gazetesi, sonuçlar için ‘siyasi darbe’ dedi

‘Siyasi darbe gibi’

Washington Post

- (ABD): Bir önceki seçimlerde çoğunluğu kaybeden Ak Parti, 6 aydan kısa sürede kaybettiği oyları geri kazanmayı başardı. Bu, 13 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘siyasi darbesi’ olarak görülebilir.

The New York Times

- (ABD): Sonuçlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan için büyük bir zaferi temsil ediyor. Haziran ayındaki seçimlere benzer sonuç çıkacağını öngören anketler içinse hayalkırıklığı. Sandık sonuçları Erdoğan’ın daha milliyetçi seçim stratejisinin, Kürt militanlara yönelik sert tutumunun işe yaradığını gösteriyor.

Associated Pires

- (ABD): Sonuçlar, Türkiye’nin kritik parlamento seçimlerinde, iktidar partisi için şaşırtıcı bir artış gösteriyor. Ak Parti’nin 7 Haziran sonrasında oynadığı yeniden seçime gitme kumarı başarıya ulaştı.

Reuters

- (İNGİLTERE): Ak Parti, ülkede yaşanan belirsizliğin seçmenleri koalisyon seçeneğinden tek parti iktidarına yönlendirmesini bekliyordu. Sonuçlar Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda ilerleyeceği yola yön verecek.

BBC

- (İNGİLTERE): Sonuçlar AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına yeter oy aldığını gösteriyor. Muhalefet partileri, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon hükümeti kurma konusunda başarısız olmuşlardı.

Haberin Devamı

Financial Times

- (İNGİLTERE): Seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçime gitme taktiğinin başarısını gözler önüne serdi.

The Guardian

- (İNGİLTERE): Türkiye’nin son aylarda yaşadığı terör olayları ve bozulan ekonomisi seçim sonuçlarına yansıdı. Erdoğan ve Davutoğlu, seçmenlerden istikrarı seçerek Ak Parti’yi tek parti iktidarına getirmelerini istemişti.

- Spiegel (Almanya): Seçim sonuçları hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için tam bir zafer. AK Parti bir kez daha tek başına iktidar.

- Focus (Almanya): AK Parti bu seçimlerde 7 Haziran’da kaybettiği oyları geri kazandı..

- Die Welt (Almanya): Erdoğan’ın büyük başarısı.

- Berliner Zeitung (Almanya): Ak Parti’nin geri dönüşü.

- Aftonbladet (İsveç): Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir zafere daha koştu.

- La Repubblica (İtalya): Erdoğan’ın zaferi.

Haberin Devamı

- Proto Thema (Yunanistan): Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ezici zaferi.

- To Vima (Yunanistan): Ak Parti egemenliğini kurtardı.

- Liberation (Fransa): Ak Parti kesin çoğunluğu bu sefer kazandı.

- Jyllands-Posten (Danimarka): Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm gücü eline geçirdi.

- Haaretz (İsrail): AK Parti tek başına iktidara yürüdü.