Gazete Vatan Logo

Siyah üzüm çekirdeği şifa deposu

Antiksidan özelliğe sahip siyah üzüm çekirdeğinin şifa deposu olduğu, DNA hasarını azaltarak kanser oluşumunu minimuma indirdiği belirtildi

Kayseri Tabip Odası tarafından yayımlanan sağlık dergisinde yer alan bilimsel makalede, siyah üzüm çekirdeğinin antioksidan bakımından C vitamininden 20 kat, E vitamininden 50 kat daha zengin olduğu belirtildi. Vücudu kendi içinde oluşan veya dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden koruyan siyah üzüm çekirdeğinin aynı zamanda vitamin deposu olduğu vurgulandı. Yazıda, siyah üzümün ve çekirdeğinin faydaları şöyle sıralandı:

"Siyah üzümü veya kurusunu yerken çekirdeklerini çiğneyin. Böylece etkisini artırmış olursunuz. Üzümün kabuğu da proanthosiyanidin içerir. Üzüm çekirdeği damar yozlaşmasını önler ve damarları sağlamlaştırır. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimuma indirir. Diyabetli ve varisli kişilere son derece faydalıdır. Gözü dejenerasyon ve katarakttan korur. DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini azaltır. Histamin salgısını azaltarak alerjiyi önler. Ayrıca romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda faydalı olur."