Gazete Vatan Logo

Sivas’ta bugün okullara kar tatili! Sivas’ta yarın okullar tatil mi?

Soğuk hava ve kar en çok doğuyu vurdu. Sivas'ın İmranlı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İmranlı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtildi. Kar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği ifade edilen açıklamada, ilçe genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Peki Sivas’ta yarın okullar tatil mi?

Sivas’ta bugün okullara kar tatili! Sivas’ta yarın okullar tatil mi?

Sivas'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 202 köy yolu ulaşıma kapanırken, Sivas'ın İmranlı ilçesinde eğitime kar engeli vurdu. İmranlı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtildi.

SİVAS'TA 202 KÖYE KAR NEDENİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Sivas'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 202 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan kar yağışı dolayısıyla 202 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, merkez ve ilçelerde 32 greyder, 6 dozer, 26 destek aracı, 24 yükleyici ve 9 kar bıçaklı kamyonla karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

İMRANLI'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Öte yandan, Sivas'ın bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. İmranlı ilçesinde kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Sivas'ı Erzincan'a bağlayan Kızıldağ Geçidi'nde ağır tonajlı araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

Kara yolları ekipleri yolun trafiğe açık kalması için yoğun çaba harcıyor.

Haberin Devamı

SİVAS’TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İmranlı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sivas'ın İmranlı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İmranlı Milli Eğitim Müdürlüğü yarın (5 şubatta) okulların tatil edilip edilmediğine dair resmi bir açıklama henüz yapmadı.