Gazete Vatan Logo

Silopi tamam!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon sona erdi.

Silopi tamam!

Güvenlik güçlerinin bugüne kadar 19 teröristi etkisiz hale getirdiği ilçede, yaklaşık bin 550 evde arama yapıldı, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi, 14 barikat kaldırıldı. Operasyonda, 2 roketatar, 4 uzun namlulu silah, 11 el bombası, 16 roketatar mermisi, 11 roketatar sevk fişeği, telsiz ile çok sayıda mermi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

ASKER ÇEKİLİYOR

Polis ekiplerinin arama tarama faaliyetlerinin devam edeceği ilçede, askeri birlikler ayrılmaya başladı. Güvenlik kaynakları, sokağa çıkma yasağının ilerleyen günlerde kaldırılacağını bildirdi. Silopi’de 4 Nisan akşamı PKK’lı teröristlerce zırhlı araca yapılan saldırıda bir polis memuru şehit düşmüş, 4 polis memuru yaralanmıştı. Saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve operasyon başlatılmıştı.

112 ACİL’E 400 KG BOMBA

Şırnak’ta PKK’lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, 112 Komuta Merkezi’nin çevresi ve içine karmaşık kablo düzeneğiyle 400 kilogramlık el yapımı patlayıcı döşendiğini tespit etti. Bölge boşaltılırken bomba imha uzmanlarının çalışmasının ardından patlayıcı kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Patlama sonucu 112 Komuta Merkezi kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

BİR TUZAK DA NUSAYBİN’DE

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5’i asker, 2’si polis 7 güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Operasyonların yoğunlaştırıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseldi. Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı güvenlik görevlilerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.