Gazete Vatan Logo

Şike için hediye düğün sanatçısı!

Şike soruşturması kapsamında polisin dinlemesine takılan konuşmalarda ilginç ayrıntılar yer alıyor. Kayserispor’da oynayan, eski Fenerbahçeli Önder Turacı’ya takımının Manisaspor maçında puan kaybetmesi karşılığında düğününe İbrahim Tatlıses’i getirmenin teklif edildiği öne sürüldü

Şike davasının ek delil klasörlerine giren telefon dinleme dökümlerinde, şike için kullanılan ilginç yöntemler ortaya çıktı. Fenerbahçeli yöneticilerin şampiyonluk yarışındaki rakiplerini saf dışı bırakmak için şike ve teşvik pirimi dağıttıkları futbolcuların isteklerini yerine getirdikleri öne sürüldü.

Geçen sezonun 24’üncü haftasında Fenerbahçe liderliğini korurken, ardından gelen 3 takımın şampiyonluk şansı devam ediyordu. Fenerbahçenin şampiyon olabilmesi için rakibi durumundaki üç takımın yapacakları müsabakalarda puan kaybetmesi gerekiyordu. Polisin fezlekesindeki iddiaya göre, 4 Mart 2011’de Kayseri’de oynanan Kayserispor-Manisaspor maçı öncesi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu’na, Kayserispor’un puan kaybetmesi için bazı futbolcular üzerinden şike yapılması için talimatı verdi. Ekşioğlu ise menajer Doğan Ercan vasıtasıyla Kayserispor’da oynayan eski Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı’ya ulaştı ve takımının puan kaybetmesi için anlaştı. Turacı’nın ise şike karşılığında Haziran ayında Brüksel Güzeli Ayşe Özdemir ile yapacağı düğünde İbrahim Tatlıses’in sanatçı olarak çıkartılmasını istediği öne sürüldü. İbrahim Tatlıses’in düğüne katılmak için 140 bin dolar istemesinin ardından, düğüne katılması için 60 bin dolara Ebru Gündeş’in ayarlanmaya çalşıldığı belirlendi. Ekşioğlu, Ercan ve Turacı arasındaki telefon konuşmaları polisin teknik takibine takılırken, Turacı’nın oynadığı Kayserispor kendi evinde Manisa’ya yenildi. İşte ek delil klasöründe yer alan konuşmalar:

60 bine İbo olmaz mı?

02.03.2011 saat:15.55

Aziz Yıldırım- İlhan Yüksel Ekşioğlu

Yıldırım: Sabah konuşalım da o herif gelecek. O gelmeden ben seninle bir konuşayım yani. Nedir vaziyet?

Ekşioğlu: Vaziyet gayet iyi. 3 tarlayı da sürdük yani. yağmur da yağar her şey ekinler çıkar yani.

03.03.2011 Saat:19.36

Doğan Ercan- İlhan Yüksel Ekşioğlu’na mesaj atıyor.

“İbrahim Tatlises’i aradım 140 $ a indirdim, 10 $ da ben vericem. Tarih için haber bekliyor.”

03.03.2011 Saat: 20.14

Doğan Ercan - Önder Turacı

Ercan: Senin tarihin ne, tarih önemli.

Turacı: Cumartesi günü Haziran 11... İbo olmaz mıymış abi ya 50-60 bin dolara falan.

Ercan: 60 bin dolara şeye geliyormuş. Sütlüce’de düğün salonu var oraya geliyormuş (gülüyor). Dur kapat, Haziran’ın 11 demi.

Turacı: Ama çok abi ya.

Ercan: Ben sana bir tane CD’sini alır takarım düğünde.

03.03.2011 günü Saat: 20.23

Doğan Ercan- İlhan Yüksel Ekşioğlu

Ercan: İlhan abi, 11 Haziran’da evleniyormuş abi, cumartesi günü.

Ekşioğlu: Ben araştıracağım tamam.

04.03.2011 Saat:16.13

Doğan Ercan-Önder Turacı

Turacı: Sen gelmezsen maça çıkmıyorum.

Ercan: 6’da ordayım. Beni havaalanından alsın.

Evliliği de bozuldu

Eski Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı, Haziran ayında Brüksel güzeli Ayşe Özdemir ile dünyaevine girdi. Ancak evliliği uzun sürmedi. Önder Turacı’nın kendisini dövdüğünü ve şike primi aldığını öne süren Ayşe Özdemir, eşini polise şikayet etti.

‘Menajerlik sınavını kazandı gazete bile okuyamıyor adam’

05.04.2011

FENERBAHÇE yöneticisi Şekip Mosturoğlu ile dönemin Federasyon Başkanı Mahmut Özgener arasında menajerlik sınavı ile ilgili konuşma.

Şekip Mosturoğlu: Ya bir şey soracağım sana bu menajerlik sınavının sonuçlarını gördün mü?

Mahmut Özgener: Gördüm

Ş.M.: Ne düşünüyorsun?

M.Ö.: Abi şimdi orada çok araştırdık bir kere biz FİFA ’ya şey yazdık. Ee özel ulakla getirdik... Şahsen girişini kontrol ettik. Hiçbir şey yok yani. Biz hatta ilk akşamdan sınav iptal dedim.

Ş.M.: Ben sana bir şey söyleyeyim o sınava girip de 13 yapan adamlar var tanıyorum. Gazeteyi okuyamıyor ya adam.

M.Ö.: Ya baba burada çok büyük bir handikap var. Şekip tamam mı ben bunu Şenes Bey’e de söylüyorum. FIFA bu aynı soruları başka ülkelere de yolluyor. Bunlar işte Bulgaristan, Romanya bu gibi yerlerden bunları alıyor.

Ş.M.: Biz kaynaklı bu abi, bizden kaynaklanıyor.

M.Ö.: Bizden kaynaklanamaz abi. Bizde sorular direkt Ali’ye gitti. Yani ondan dolayı bizden olması büyük sürpriz olur valla.

Ş.M.: Yani eee para karşılığı aldığını söyleyen insanlar var abi öyle söyleyeyim ben sana.

M.Ö.: Kimden almışlar.

Ş.M.: Onu söylemiyorlar araştıracağım. Bak 13 yapan adam var benim tanıdığım ya mümkün değil 13 yapması mümkün değil.

M.Ö.: Ya abi para karşılığı aldıysa herif 13 de nasıl. Geçemez...

Ş.M.: Son... Son anda almışlar soruları çözememişler...

M.Ö.: Hep bu Haldun’dan şüpheleniyorum. Eee günahına da girmeyeyim şimdi ama...

Ş.M.: Bak, bu sınavı kazananlardan 3 kişiyi çağır... Doğru cevapladıkları bir soruyu şifai olarak sorun, test olarak değil ama bakalım cevap verebilecek mi?

M.Ö.: Öyle bir şey yapalım. Yapamıyorsa da iptal edelim.

Ş.M.: Vallahi bak yani acayip bir şey yani öyle isimler var ki inanılır gibi değil.

M.Ö.: Kim var Olgun’dan başka.

Ş.M.: Geldiğimde anlatırım.

‘Prezervatif paralarını bile federasyona ödettiler’

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenebahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Federasyon yöneticisi Mehmet Levent Kızıl arasında geçen ve polisin teknik takibine takılan ilginç telefon görüşmesinde, Yıldırım dönemin federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e ateş püskrüyor. İşte o konuşma.

Yıldırım: Genel kurulda a.. s.. Diyeceğim ki seni bu 3.5 sene kim oturttu buraya. Bak resmen soracağım. Sen kendi zevklerin, kendi felsefelerin için yaptın. 2 gazeteci ile burayı idare etmeye başladın. Diyeceğim sen ceza çıkarmadan sen federasyon mu idare ettin gazeteci mi idare ettin. Bak çok rezil edeceğim. Sen bizi söylemeden hedef alıyorsun. Federasyonun a.. k.. diyeceğim ya. Sen bütün harcadığın hesabını ver önce. Paralar nereye gitti. Kaç kişi ile aldın burayı kaç kişi ile getirdin? Kimlere ne peşkeş çektin? Otel odalarında kalan adamların prezervatif paralarını federasylona ödettiğiniz diyeceğim. Bak çok kötü yapacağım..

‘Abi susak muamelesi yapıyorlar’

Şarkıcı Seda Sayan ile futbol yorumcusu Sinan Engin’in futbolcu oğlu Oğulcan Engin’in de iddianamede ‘silahlı çete reisi’ olarak geçen Olgun Peker’den ilginç isteklerde bulunduğu ortaya çıktı. Polisin teknik takibine takılan bir telefon konuşmasında Oğulcan Engin bir gece kulübüyle yaşadığı sorunları Peker’e anlatıyor.

O.P.: Naber oğlum?

O.E.: Bırakıyorsun buralarda böyle böyle bu iki paralık adamları bize şey yapıyor Olgun abi ya.

O.P.: Kimse bir şey yapamaz sana.

O.E.: Ya kapıdan içeri almıyor beni Olgun abi biliyor musun ya?

O.P.: Neyse ben şimdi konuştum. Sen de dikkatli ol, şimdi sen gençlik çağındasın ya sen.

O.E.: Ya Olgun abi, beni biliyorsun, ben kavga ettim desem sana söylemez miyim veya babama.. Babama yemin ederim benim o olayla alakam yok. Olanlar bu Aleyna’nın kardeşi... Erkan para yolluyor diye içeri giriyorlar ben giremiyorum abi ya.

O.P.: Şimdi olayla hiç alakan olmadığını biliyorum, onlar da kendileri söylüyor senin o olayla bir alakan olmadığını. Şimdi sen bizim için her şeyden önce önemlisin, şunu bil. Yarın bir tanesi gelir i... yapar, ondan sonra ne yaparsak yapalım içinden çıkamayız. Şimdi senin konumun itibariyle çevrendeki insanlar senden faydalanmak isteyen insanlar, bu haliyle doğanın kanunu bu anladın mı Oğulcan...

O.E.: Abi benim tek problemin Ali Ünal’la. Ya şaka gibi bana bildiğin böyle susak muamelesi yapıyorlar, tuvaletin oraya loca moca veriyorlar abi ya.

O.P: Haftaya ben oraya geleceğim, 10-15 gün sürer...

‘Palyaço yerine koyuyorlar bizi’

Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile eski hakem gözlemci Abdurrahman Arıcı arasında geçen bir telefon görüşmesi dikkati çekti.

A.A.; Ben Fenerbahçe-Beşiktaş maçının gözlemcisiydim. Ben daha kötü verecektim bunlarla konuştum hatta Ferrari’nin o penaltı pozisyonunu da raporlardan çıkarttım. 7.9 sınırda verdi. Şimdi maç verdiler ben de şimdi bir daha yapmayacağım başkan bu işi. Çünkü bizi palyaço yerine koyuyorlar.

M.Ö.: Abi bak Allah rızası için, senden rica ediyorum. Senin bırakman demek biz, biz de bırakılım abi o zaman olur mu hocam ya.

A.A.: İyi ama ayıp başkan bizi yerlere süründürüyorlar bizi ya.

M.Ö.: Hocam hakem kalmadı bu maça verecek.

A.A.: Ben senin hatırın için her şeyi yaparım.

M.Ö.: Çok, çok teşekkür ederim hocam.

Haberin Devamı