Gazete Vatan Logo

Shane Larkin kimdir? Shane Larkin boyu ve yaşı kaç? Türkçe ismi belli mi?

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvurunun onaylandığı belirtildi. Shane Larkin, kişisel hesabından yaptığı açıklama ile A Milli Takım'da oynayacağını açıklamıştı. Shane Larkin kimdi? Shane Larkin nerelidir, boyu kaç ve kaç yaşındadır?

Shane Larkin kimdir? Shane Larkin boyu ve yaşı kaç? Türkçe ismi belli mi?

Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı. Shane Larkin, kişisel hesabından yaptığı açıklama ile A Milli Takım'da oynayacağını açıklamıştı. Shane Larkin kimdi? Shane Larkin nerelidir, boyu kaç ve kaç yaşındadır?

İşte Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan Shane Larkin açıklaması:

Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı.

1992 doğumlu oyuncu 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın 06/02/2020 tarihli ve 2020/2088 sayılı kararı ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının yanı sıra, Türk vatandaşlığını kazandı.

Böylelikle Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde etmiş oldu.

TERİMİN SON DAMLASINA KADAR

Shane Larkin geçtimiz günlerde yaptığı açıklamasında ise şu ifadeyi kullanmıştı. "Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum."

Haberin Devamı

Larkin’in twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal medyada büyük yankı uyandır. Haberin ardından Shane Larkin'e yeni isim arayışına gidildi. Bazı kullanıcılar yıldız basketbolcunun isminin 'Şahin Arkın' olması gerektiğini düşünüyor.

SHANE LARKİN KİMDİR?

DeShane Davis Larkin, (d. 2 Ekim 1992), Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes forması giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu. 1.80 metre boyunda, 80 kilogram ağırlığındadır.

2013 NBA Seçmeleri'nde Atlanta Hawks tarafından 18. sıradan seçildi. Daha sonra Dallas Mavericks ile takas edildi.

Anadolu Efes'in 29 Kasım 2019 tarihinde EuroLeague'in 11'inci haftasında Bayern Münih'i 104-75 yendiği maçta kaydettiği 49 sayı ile "bir EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu" rekorunun sahibi oldu.