Gazete Vatan Logo

SGK Borç Sorgulama Ve GSS Sağlık Provizyon Bilgisi Öğrenme

SGK sağlık provizyon sorgulama ile birlikte GSS sağlık aktivasyon işlemlerini kontrol edebilirsiniz. GSS aktivasyon sorgulama işlemleri ve SGK sağlık provizyon hakkında detaylarıhaberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortası bulunan ve sigortası düzenli bir şekilde ödenen kişiler, sağlık hizmetlerinden de yararlanabilmektedir. Bu bakımdan sadece kişinin kendisi değil, bakmakla yükümlü olduğu, çalışmayan eşi ve çocukları da bu sağlık güvencesine dahil edilmektedir. Bu bakımdan ülkemizde çok önemsenen bu durum için sağlık provizyon sorgulaması yapmanız yeterli olacaktır.

SGK BORÇ SORGULAMA

GSS PROVİZYON SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Bu sayede provizyon alıp alamadığınızı öğrenerek, sigorta durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Bu konuda sadece sigortalı olan kişiler değil, sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen aile üyeleri de aynı sağlık SGK aktivasyon sorgulamasını yapması gerekir. Böylece ailede sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak kişinin olup olmadığını görmek mümkün olacaktır.

Özelikle kişilerin sigorta ödemelerine ara verildiğinde bu sağlık provizyon sorgulamasında provizyon alamaz ibaresi yer alabilmektedir. Bu tür durumlarda mağdur olmamak ve sağlık hizmetlerinden güvencesiz bir şekilde yararlanmamak için ilk önce bu sayfa üzerinden sorgulama yapmanız daha yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

SGK ve GSS aktivasyon sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak E-SGM sistemine giriş yapması gerekmektedir. giriş ekranında sizden istenen kişisel bilgilerinizi girmeniz ile birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu girişin ardından açılacak olan menü üzerinden ilk olarak SGK provizyon sorgulama ardından ise sağlık provizyon sorgulama bölümüne tıklamanız yeterli olacaktı. Bu işlemin ardından ekranda bir takvim belirecektir. Hangi tarihte sağlık güvencenizin olduğunu öğrenmek istiyorsanız, takvimden o tarihi seçmeniz gerekir. Böylece sağlık provizyon ile ilgili işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bu imkan ile birlikte sizler de SGK provizyon sorgulama yaparak bu tür bilgiler e kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sadece sağlık provizyon için değil, SGK sorgulama konusunda pek çok seçenek E-SGM portalı üzerinden kullanımınıza sunulmuş durumdadır. E-SGM girişinizin ardından tüm bu hizmetlerden kolayca yararlanabilmeniz mümkündür. istediğiniz hizmeti seçmeniz bu konudayeterliolacaktır.

Haberin Devamı