Gazete Vatan Logo

Sevil için yurtdışı yasağı kalkmadı!

DHKP-C operasyonu kapsamında tutuklandı

FRANSA’dan öğrenci değişim programı kapsamında geldiği Eskişehir’de yasa dışı örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla 3 ay tutuklu kalan 21 yaşındaki Sevil Sevimli’nin Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl ağustos ayında Eskişehir’e gelen Sevimli, 9 Mayıs 2012 tarihinde DHKP-C operasyonu kapsamında tutuklandı. Uygulamaya konulan 3’üncü yargı paketi kapsamında 7 Ağustos günü tahiye edilen Sevimli, dünkü duruşmaya annesi Sevim Sevimli, akraba ve arkadaşlarıyla geldi. Sevimli, “Çok komik nedenlerden dolayı buradayım. Zaten her şey çok komik. Duruşma nasıl olacak çok belirsiz. Benim için 32.5 yıl hapis istiyorlar” dedi.

‘Türkçe için geldim’

Fransa’nın İstanbul Konsolosu Herve Magro’nun da izlediği duruşmada Sevimli, “Annem ve babam Türk olduğu için Türkiye’yi ve kültürünü tanımak, Türkçemi de geliştirmek istedim. Fransa’da Lyon 2 Üniversitesi’nde iletişim öğrencisiyim. Hem Türk hem de Fransız vatandaşıyım. Bu örgütle hiçbir ilgim olmadı” dedi. Sevimli, okulda karşılaştığı Harika Kızılkaya ile sadce havadan sudan konuştuklarını söyledi. Mahkeme, Sevimli’nin yurtdışına çıkış yasağını kaldırmadı. Anne Sevim Sevimli bu karar üzerine gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı